bullehund.blogg.se

Iron Man 3, Donkeycon och Överby

Kategori: dagar som går

Hejs svejs på er läsare, hoppas ni har haft en trevlig helg. Det kan i alla fall jag säga att jag har haft. I fredags såg jag äntlgen Iron Man 3 som jag längtat efter så mycket! Den var jättebra, fast den saknade lite av... jag vet inte hur jag ska förklara det. Den var inte lika "yeeeaaaah" som de tidigare filmerna, om ni förstår vad jag menar. Men den var fortfarande jättemegasuperbra. SE DEN!
 
Igår var det lördag och jag begav mig av till Donkeycon:13 i Uddevalla. För er som inte vet så är det ett konvent för folk som är intresserade av asiatisk kultur, mest manga och anime fantaster. Jag gillade manga och anime och sånt förr, men inte nu längre. Fast jag gillar fortfarande asiatisk kultur, som ex. kpop. Så det var ändå kul att gå, för det fanns mycket mer än bara anime prylar. Många där cosplayade från annnat än anime, t.ex från Marvel och Sagan om ringen. Alla på konvent är dessutom så himla trevliga! 
Jag har ingen särskilt bra bild på konventet, fotade inte så mycket... men här är en bild på godsaker som vi köpte. 
Bara för att asiatiskt godis är så himla gott och så mycket roligare. Den ena är små pandakex med mjölkkräm, och den anra är några slags kexpinnar som man doppar i jordgubbskräm. Mums!
 
Och idag, söndag, var jag och Olivia på Överby köpcentrum i Trollhättan. Vägen dit var långoch krånglig, vi fick sitta och vänta i nästan en timme. Så då åt vi glass.
Charmiga

Så till slut kom vi till köpcentret. Jag köpte nästan ingenting, bara en The Beatles t shirt på H&M för 50 kr och en eyeliner. Men jag gillar The Beatles väldigt mycket så den blev jag glad över! 
Även om jag inter handlade jättemycket var det kul ändå. Det var ett riktigt äventyr att ta sig från station till station och hitta vägen, haha. Stadsorienteringen är kanske inte våran starkaste sida.
Lunch åt vi på Max
Att ta kort på mat så att det ser gott ut är inte min styrka direkt, men det var gott. Max får min röst när det kommer till godaste snabbmaten!
Också avslutar vi med en charmig liten bild på Överby köpcentrum som kan skymtas där någonstans i bakgrunden... 
Denna helg har alltså bestått av att vandra runt i städer hela dagarna, så nu är jag megatrött i benen. Kul att vi har typ 3 nationella prov den här veckan också om jag minns rätt! :D Nämen nu ska jag bara chilla resten av kvällen. Trevlig kväll!

Photoshoot

Kategori: foto

Ok man kan väl inte säga att det direkt är en photoshoot, men ja... jag tog tillfället i akt idag när vi använde oss av strålkastarljus och fotoade lite. Det var så cool ljussättning att jag var tvungen helt enkelt.
Jag kan ju inte direkt säga att jag är någon mästare på att fotografera (ganska långt ifrån faktiskt). 
Prima ballerina
 
Kolla gärna in Olivias blogg, hon som är på bilden ovan, som heter superantelope.blogg.se! c:
Fredag imorgon.... JAAAAAA
 

Fluffifluff

Kategori: sånt jag köpt

Ville visa en ny väst som jag köpt second hand och som kom igår! Det är en stor, fluffig väst från Monki och jag tycker det var ett riktigt fynd då jag köpte den för ungefär en fjärdedel av nypriset. c:

Hela helgen i ett inlägg

Kategori: musik

Vilken solig och fin helg vi haft denna vecka. Jag tänkte gå igenom min, och vi börjar på fredagen. 
Jag klippte mig, men det vet vi ju redan hur det ser ut. Till middag åt vi fondue, och det var första gången jag åt det faktiskt.
Ser ju... inte så gott ut på bilden, men det var jättegott. 
Så blev det lördag, och jag var och hälsade på hos en kompis. Hon har katter i mängder, och just denna vid namn Stina var extra gosig.
Kan ni se katten? 
Också till söndagen, idag. Detta var min lunch: Varm mjölk och laxmackor. Himla gott. 
Vädret har varit jättefint, men jag har varit inne nästan hela dagen och rensat rummet. Det tog ett tag, men nu är det nästan tomt och det känns jätteskönt! Längtar tills min omvandling av rummet är klar...
Det går inte att städa utan musik. Valde att lyssna på Arctic Monkeys, vilka jag har funnit en kärlek för den här veckan. Det är något med deras musik som gör en glad och självsäker på något sätt, haha. De kommer ju till Hultsfredfestivalen i år, bara så ni vet. 
Nu ska jag sätta mig och fortsätta titta på The Avengers. Har sett totalt 5 filmer den här helgen! På onsdag kommer ju Iron Man 3 ut på bio... som jag har längtat efter den!  Bästa superhjälten enligt mig.  

Nyklippt

Kategori: okategoriserat

God kväll på er läsare! Jag tänkte att jag slänger upp en bild på mig idag, för jag har nämligen klippt mig. Inget särskilt direkt, raklugg också har jag toppat det. Just nu vill jag bara att håret ska växa, så det blev ingen drastisk förändring.
Trevlig helg på er!

Lysande dag!

Kategori: dagar som går

 
Idag sken solen, till en början. Men sedan vid 6 tiden så började det spöregna. Tur då att man valde att ha just gula strumpbyxor så att de kunde ta över jobbet att lysa upp omgivningen.. ellet nåt. 
Har på mig min favoritklänning från Monki, jacka och väska (med ögon!) också från Monki. Strumpbyxorna är köpta på H&M och skorna Dr Martens.
 
 
Jag bestämde mig för att vara mainstream och köpa den nya Loka "Strawberry Ice cream" för att sedan lägga upp en bild på den för att säga hur god den är. Fast den var ju faktiskt god, smakade verkligen jordgubbsglass. Undrar dock hur dne där med choklad smakar...
 
 
Åt sushi med några vänner efter att ha spelat teater i några timmar. Jag och den goda vännen Olivia delade på en familjesushi, alltså med hela 25 bitar! Det var rätt coolt, fast det dumma var att vi inte direkt var hungriga när vi skulle äta så... nu är jag proppmätt.
Till sist vill jag skriva om världens bästa låt just nu, Hopeless Wanderer av Mumford and Sons. Kom på i typ torsdags hur bra den är. Eller ja, alla deras låtar är bra. Hatar att jag inte såg dem när de var i Sverige alldeles nyss. Usch och fy för att missa bra konserter! Men ja, ta och lyssna på den nu. Trevlig kväll!

We can build a spaceship and fly away

Kategori: musik

Musiktips: Miss Li - Wolves
Jag sitter och lyssnar på Miss Li's nya skiva "Wolves", som släpptes ganska nyligen. Miss Li är ingen artist jag har fattat intresse för tidigare, men nu när jag tänkte "Eh, jag kan väl ta och kolla in det" så visar det sig att skivan är riktigt bra. Är redan lite smått beroende, så jag rekommenderar att ni också tar och lyssnar på den! 
Måste tillägga att omslaget är riktigt snyggt dessutom, eller vad tycker ni?

Sur mops

Kategori: kläder och utstyrslar

Jag ser ut som en sur mops på bilden, vilket inte alls överstämmer med min personlighet idag. Solskenet har smittat av sig på mig och jag har blivit lite piggare och gladare nu när man äntligen kan ha på sig sin vårjacka, dagarna blir längre och vädret varmare. I love it!
 
Min nya jacka från Monki, äntligen officielt invigd!
Byxor, halsduk, solglasögon och scarf också från Monki (värst vad jag var enformig idag)
Skor: Dr Martens
 
 
 
 
 

Trodde inte mina ögon

Kategori: sånt jag köpt

Hejs svejs, idag har jag varit i Göteborg i jakt på en vårjacka. Att åka till Göteborg direkt efter att man kommit hem från en lång biltur verkade nästan lite jobbigt, men det visade sig bli roligt som vanligt och jag lyckades hitta en vårjacka till slut. Så här ser den ut:
 
 
Köpt på Monki, blev väldigt nöjd med den! Det är svårt att hitta en jeansjacka som inte är väldigt kort som de flesta är. Gillar inte den sortens modell alls, men denna modellen är lång och rymlig med ganska stora ärmar. Riktigt skön och fin helt enkelt! 
Inne på H&M kom jag över en riktig skatt - jag trodde inte mina ögon när jag såg den, men där hängde den och bara lyste mot mig. Jag nästan sprang fram och kramade om den så glad blev jag! Vad det var för något? Jo...
 
 
... ett linne med världens bästa Florence+The Machine på! Jag hade ingen aning om att de sålde detta på H&M så jag blev väldigt överaskad och minst sagt överlycklig. Har velat ha ett Florence+The Machine plagg jättelänge~
Nu är ska jag använda det korta som är kvar av påsklovet till att vila ut inför skolstarten. Trevlig helg!

Påsken i Trysil

Kategori: resa

Med solbrända kinder är jag nu hemma igen från att ha varit i Trysil i en vecka och åkt skidor. 
 

Till skillnad från typ alla andra tonåringar jag vet så avskyr jag att åka slalom, och eftersom de andra i familjen inte heller är överförtjusta i det så åker vi bara längdskidor. Det är mycket roligare; mer omväxling, finare naturer och upplevelser!
Tips: När jag åkte längd så lyssnade jag på musik samtidigt, vilket kan vara smart att gör för att orka mer. Dock lyssnade jag inte på sån där snabb träningsmusik, utan på mysig, vintrig musik som passar landskapet och vädret (ex. Mumford and Sons, Simon and Garfunkel, Of Monsters and Men) 
 
 
 
Vädret har varit jättefint, sol nästan varje dag och i onsdags var det t.o.m nästan för  varmt! Kändes som om sommaren kommit över en dag, haha. 
 
 
Zak följde också med och åkte skidor han med - ok han åkte inte skidor, men han sprang med bredvid. Han är förresten nyklippt, det är därför pälsen är så kort nu. 
 
Hoppas ni har haft en trevlig påsk! Det har i alla fall jag... längtar redan tillbaka till Trysil faktiskt.