bullehund.blogg.se

2014

Kategori: listor & summeringar

Nu lider 2013 mot sitt slut och jag har ganska höga förväntningar på 2014. Här kommer därför en liten lista på vad jag vill göra 2014!
år 2014 vill jag...
 - äta nyttigare (inte nödvändigtvis mindre, men typ bra mat helt enkelt)
 - laga mer mat
 - skapa mycket musik
 - sälja gamla kläder
 - bli mer aktiv och engegerad i politiska frågor och kampen för mänskliga rättigheter
 - läsa mer böcker
 - börja jogga oftare, gärna regelbundet
 - spendera mindre tid framför datorn
 - spara pengar till bra saker (lycka till!)
 - gå på festival (ett måste!)
 - bli bättre fotograf och fotografera mer
 - köpa vintageklänningar
 - våga ta mer plats
 - börja sticka
 - komma ikapp i Supernatural
 - gå långa promenader
 - ha harry potter maraton med vänner
 
Så ser mina planer ut, och jag hoppas att ni också kommer lyckas med alla era planer för det nya året! Gott nytt år! (btw, jag fyller år idag så nu är jag 16, tjoho!)
 
P.S Finns det något på bloggen ni hade velat se mer av det kommande året? Kommentera! 
 

Födelsedagsfrukost

Kategori: matlagning & goda ting

Idag är det nyårsafton, och det är ju jättekul. Men det är även så att jag fyller 16 år idag! Jag tycker om att fylla år på nyårsafton faktiskt, det blir liksom alltid festligt. 
Jag bestämde mig igår för att gå upp tidigt idag och baka bagels.Det tog ett tag, och jag hann bli jättehungrig, men gott blev det!
Min kamera hade inget batteri kvar så här är några fula mobilbilder
Recept hittar ni här

Mellandags-fynd

Kategori: sånt jag köpt

Igår var jag på mellandagsrea i Göteborg. Vad ska man säga, jag hade förväntat mig kaos och det var just det, kaos. I alla fall inne på nordstan. För att beskriva hur det var på H&M valde jag och Olivia att jämföra med den scenen i Harry Potter 4, där quidditch matchen är slut, dödsätarna kommer och alla börjar fly för sitt liv. Jag var Harry. 
Men i alla fall så åkte vi ju inte ner dit bara för att trängas bland folk, utan för att fynda och det gjorde jag! Hittade två jättefina tröjor på Monki som jag blev väldigt nöjd med.
Tröja 1
Tröja 2
 

Julafton

Kategori: händelser

En julaftonsoutfit
Klänning från Ruby Rocks, kofta från Monki
Igår var det julafton och jag saknar det redan. Känns så deprimerande att tänka tt det är ett helt år kvar till nästa julafton. Men det finns ju fler roliga högtider att se fram emot, som min födelsedag hehe...
Såg ut lite så här hemma hos oss igår
Julbord 
Och glögg
Julklappsutdelning
Tänkte berätta om en julklapp som jag fick... och det var en elgitarr, tjoho! Blev superglad, nu ska jag banne mig bli bra på gitarr haha. Dock glömde pappa att få med sig sladden till förstärkaren... men det löser sig. Fock även ett munspel, som jag ju också hade önskat mig, och annat fint. En kul grej var att min bror var så snäll och gav mig Kalle och Chokladfabriken (filmen av Tim Burton alltså), som jag alltid älskat men aldrig köpt. Det var en riktig överaskning! 
Men hallå, julen är ju inte över än så nu tycjer jag vi fortsätter fira och ha det mysigt.
God fortsatt Jul!

God Jul!

Kategori: okategoriserat

Idag är dagen! Julafton, äntligen! 
Just nu gör jag ingenting... väntar på att farfar, min farbror och dreas hund, Peggy, ska komma och att tomtegröten ska bli klar. Det är storm total storm ute, var ute med Zak förut och höll på att blåsa iväg och en gata var nästan som en sjö. Inte det perfekte julvädret direkt, men men... 
Hoppas ni alla får en fin jul och god janssons frestelse (som ju är det bästa på julbordet, right?). 
God Jul! <3

Wien del 2: Jul!

Kategori: resa

Den mest kända byggnaden i Wien är Staphansdomen, en gigantisk kyrka som ligger mitt i centrum. Jag hade faktiskt ingen aning om att den låg där, så när jag såg den första gången blev jag helt mind blown. Så fin, och att stå där inne när de spelade orgel samtidigt kändes bara helt.. wow, så mäktigt.
Utanför såldes soppa i brödskål. Jag provade pumpasoppa (är galen i pumpa), det var jättegott och supermysigt i den bitande kylan. Smulade väldigt mycket dock...
Wien är kanske julstaden number 1 i hela världen. Dekorationerna är helt fantastiska.
Utanför Rådhuset var det julmarknad.
Här såldes det stora, österrikiska bakelser
Drack glögg
De stora träden var dekorerade med gigantiska prydnader
Förutom det jag berättade om så har vi varit på opera och sätt Trubaduren på italienska med tysk text (jag förstod ingenting), gått på Andy Warhol utställning, musikmuseum, handlat julprydnader, druckit kaffe, vandrat runt och mycket mer! 
Wien var en jättefin stad måste jag säga, och det rekommenderas varmt att resa dit. Särskilt på julen. Det enda som saknades var snö...

Wien del 1: Schloss Schönbrunn och godsaker

Kategori: resa

Nu har det faktiskt gott mer än en vecka sen jag var i Wien! Måste erkänna att jag helt glömt bort att skriva om det... men det tänker jag göra nu!
Vi besökte slottet Schloss Schönbrunn, som är ett av världens mest kända slott. Vi fick gå en rundvandring där inne, det var faktiskt mer intressant än vad jag trodde. Mycket var fortfarande bevarat och det fanns intressant historia att lära sig om. 
Så kollade vi in trädgården... eller ja, slottsparken, som var gigantisk. Väldigt fina byggnader fanns det, som den här fontänen.
Utsikt man inte direkt klagar på
Utanför slottet var det en trevlig liten julmarknad. Köpte rostade kastanjer, det var så gott!
På vägen hem - jag minns inte om det var på vägen hem från slottet eller om det var en annan dag, men jaja - så gick vi förbi den här lägenhetsbyggnaden.
Hade jag kunnat skulle jag flytta in direkt
Dock kryllar stället av nyfikna turister, så jag tror inte det är särskilt fridfullt att bo där. Men åh, hade nog velat det i alla fall...
Wien är känt för att ha många caféer. Vi fikade dock bara en gång, på café Demel. Ett gammalt, fint café som var ganska fullt av folk. Det roligaste var att man kunde se bagarna när de höll på att baka för fulla gubbar (inte bokstavligen). 
Vi valde två klassiker, apfelstrudel och sachertårta.
Mysigt! 

My precious

Kategori: sånt jag köpt

Igår var jag och Olivia i Göteborg och handlade julklappar. Lördagen innan julafton = kaos. Men det gick bra ändå! Vi avslutade dagen med att se Hobbit: Desolation of Smaug. Hittade till mig själv en egen ring på Monki som var på rea. Så söt!
Ok så Hobbit. Var. SÅ BRA! Och se den i 3D, det är ett måste nästan, för det var jättebra 3D effekter. Alla effekter i allmänhet var jättebra och det kändes ibland som att man befann sig i filmen.
Storyn? Också bra. Tycker första filmen var lite seg ibland men den här var inte alls tråkig särskilt ofta. Fast det kan bli lite för mycket av omöjliga sätt att ta sig ur situationer, som när de krigar med orcher till exempel, och de lyckas undvika att bli träffade på alla tänkbara sätt.
Också var det ju Smaug förstås. Benedict Cumberbatch! Åh han är så bra att jag nästan ryser, kände mig som en stolt förälder när han kom. "Titta vad duktig han är, åh vad stolt jag blir!" Lite så var det. 
Men så var det ju det där med att det bara finns med en kvinnlig karaktär, eller ja, som faktiskt har en stor roll i alla fall. Hon var asgrym (har glömt bort namnet) - men självklart ska hon hamna i en kärlekshistoria, som i och för sig var ganska fin men ändå. Jag förstår inte vad problemet är - skrev Tolkien i boken, som jag ännu inte läst; "Och där kom hundra alver, och alla var män, alla!!!" Skulle inte tro det. Så svårt är det faktiskt inte att ha med kvinnliga karaktärer. Just att lägga till huvudkaraktärer är förstås svårt, men t.ex alvkrigare skadar ju inte att de är kvinnor också.
Sista grejen jag vill säga; Det bästa var ju ändå... att det var två mopsar med, tjoho!

21. Berätta om vad 'mode' betyder för dig

Kategori: ord & tankar

21 december, lucka 21 i Emily Dahls julkalender
Mode tycker jag har fått helt fel innebörd hos många. Att mode betyder trender, att man ska följa trender för att passa in och se "rätt" ut. Det är den sida av mode som jag inte tycker om, den sida som sätter en press på oss att se rätt ut och köpa kläder som är inne för att inte bli dissad. 
För mig handlar inte mode om trender och någort som man slaviskt ska följa. För mig handlar mode om glädje. Man ska bli glad av att klä sig och köpa kläder. Det andra viktiga är att man är bekväm i sina kläder. Man får se ut hur tusan man vill, så länge man känner sig bekväm i det man har på sig. Gå runt i 1800-tals klänning, tighta byxor, träningsoveraller - whatever, så länge du känner dig bekväm! 
Mode är en konst, som går att variera på tusentals sätt. Det är det som gör det så spännande. Så jag tycker att vi ska sluta försöka klä oss som andra vill att vi ska. Våga experimentera och testa nya stilar! Och viktigast av allt; ha kul!
(Anledningen till att jag inte skrev i förrgår var att jag inte hann, och igår handlade det om studenten som jag inte tagit ännu så ja....)

18. Berätta om en ikonisk/historisk person som inspirerar dig

Kategori: musik

18 december, lucka 18 i Emily Dahls  julkalender
Är det inte fantastisk att jag har tagit den här bilden? Den är inte så bra eller så, men att det är jag som har stått i den publiken och sett denna fantastiska person, denna sommaren på Trädgårdsföreningen i Göteborg. Dansat med, sjungit och gråtit tillsammans med henne.
Patti Smith heter hon. Och hon är verkligen historisk. För det första så är hennes musik fantastisk, det var ju hon som "väckte upp punken" brukar man säga, och idag är hon legendarisk inom rockmusiken. Det som är så inspirerande är att hon verkligen tog sig från botten till toppen, eftersom hennes liv var tufft innan hon blev känd. Ett levande bevis på att alla kan lyckas om man bara vill.
Jag älskar henne inte bara för att hennes låtar är sjukt bra och helt magiska, men också för att hon är så engegerad politiskt och kämpar för mänskliga rättigheter. Och just det, hon är dessutom författare också och fotograferar jättebra. Och så vänlig, man vill bara krama henne! Kan hålla på i eveigheter och tjata om hur bra hon är för det finns verkligen inga gränser för Patti Smith!
Favoritlåt: Dancing Barefoot

17. Berätta om hur du skulle vilja se ut om du fick drömma

Kategori: ord & tankar

17 december, lucka 17 i Emily Dahls julkalender
 
Oj, det var en svår fråga... om jag fick drömma så skulle det viktigaste för mig vara att jag ser ut precis som jag själv vill se ut. Att jag får se ut hur som helst och ha vilken stil jag vill utan att få negativa kommentarer osc. Så det är egentligen det jag mest vill, kunna se ut hur som helst och bli accepterad för det. Enough said. Men förstås hade det inte varit fel med lite längre hår och fler klänningar i min garderob och jag hämtar inspiration från mycket och det finns massa personer som jag hade velat se ut lite mer som, t.ex Grimes, Florence Welch, fina systrarna i First Aid Kit...
För att se min inspiration, kolla in min pinterest

16. Berätta om det bästa köpet i ditt liv

Kategori: zak den tibetanska terriern

16 december, lucka 16 i Emily Dahls julkalender
Tänker svara som Emily själv, och säga min hund Zak. Som det i och för sig inte var jag som betalade för men jaja...
Innan vi skaffade Zak var jag rädd för hundar minns jag, och jag var inte direkt jätteglad i att viskulle skaffa hund. Så när Zak kom hem för första gången, som världens gulligaste lilla valp, var jag ganska rädd eftersom han hoppade så mycket och nafsade på en. 
Men snabbt växte kärleken till denna söta lilla hund, då jag insåg vilken snäll och rolig hund han var. Inte bara blev jag vön med honom, utan min rädsla för hundar försvann och nu är hundar bland det bästa jag vet. 
Zak är verkligen konstig, på ett mycket bra sätt som hundar ska vara. Svårt att förklara hur, han bara gör massa konstiga saker. Och aldrig lär han sig att gå fint i koppel - folk som går förbi brukar ibland kalla Zak för "hunden som går på två ben" eftersom han alltid vill dra när vi är ute och går, särkilt om han ser en hund. 
Om ni undrar så är Zak en tibetansk terrier, som har väldigt lång päls. Vi brukar klippa honom så han får inte längre så lång päls som på sista bilden. Då ser han ju inget och går bara in i en massa saker.
Zak är verkligen en vän, även fast han gör mig galen ibland. Ångrar aldrig att vi köpte denna fina lilla hund! <3

15. Berätta om din favoritmaträtt

Kategori: matlagning & goda ting

Hej! Nu är jag tillbaka efter 4 dagar i Wien. Skriver mer om det senare. 
 
Lucka 15 i Emily Dahls julkalender
Utan konkurens - sushi. Jag är verkligen för förtjust i sushi för mitt eget bästa. Om jag börjar tänka på sushi blir jag alldeles aaaah måste ha sushii, och börjar typ tjata om det tills jag väl äter sushi. Och när jag äter sushi kan jag inte prata om annat än hur gott det är.
Varför är sushi gott? Det är svårt att förklara. Men det liksom smälter i munnen. Och det är gott, helt enkelt. SÅ FRUKTANSVÄRT GOTT nä nu blev jag jättesugen på sushi, tusan också.
 

Mina tankar om Lucia

Kategori: ord & tankar

Sankta Luciaaaa, ljusklara hääägring....
Idag är det den 13e december. Lucia. I princip alla skolor runtom i Sverige firar detta med lussande, precis som jag har gjort hela min skoltid. Mysigt. Men jag har tänkt lite på det där med Lucia.
Egentligen älskar jag Lucia. Låtarna är så fina, och det är fint att titta på alla ljusen. Och det är ju bra att vi hyllar Lucia. Men problemen med luciatåg är många;
  • Könsuppdelningen. Tjejer ska vara tärnor - en lycklig, i vissa fall den som är snyggast och har blondast hår, får vara lucia. Killarna är stjärngossar. Varje år är det alltid någon kille som ska vara rolig och ropar ut "Jag vill vara lucia" och börjar sedan skratta, och alla andra hänger på. Haha, en kille som lucia, vad lustigt! Också sitter kanske där en kille som faktiskt vill vara lucia, på riktigt. Men så ser han hur alla skrattar, och det är inte direkt inbjudande til att ens försöka. Om man dessutom skulle fråga lärarna om en kille inte skulle kunna vara lucia så är svaret nästan alltid nej. Jag vet inte om det beror på att man vill hålla på traditionen, men jag tror att det hade varit möjligt om det inte vore för alla killar som anmäler sig för att göra narr av det.
  • En annan dålig sak med könsuppdelningen är skillnaden i arbetsinsats och press mellan killarna och tjejerna. Att vara stjärngosse är ju hur chill som helst. De står längst bak och behöver inte hålla några ljus. Tärnorna måste stå längst fram och alltid vara i centrum, förutom i staffanvisan. Och ljus måste vi hålla. De där förbannade ljusen som varenda år orsakar en dramatisk scen där någon svimmar. Det är så obehagligt. Fast alla avskyr ju inte ljusen, och tycker om att vara i centrum. Jo det är ju kul, men jag tycker det hade varit skönt att stå i bakgrunden som killarna.
  • I vissa fall är luciatåget inget frivilligt val, utan något som ingår i utbildningen. Om man går musiklinje till exempel. Hur gör man då om man inte är kristen? De som inte har någon religion alls tror jag inte bryr sig så jättemycket om att sjunga om Gud. Men om man har en annan religion vill man säkert inte sjunga om en annan tro. Jag tror inte att lärarna kommer tvinga någon till att vara med i de fallen, men om det nu är en del av utbildningen faller ju en del av det man sätter betyg på bort.
Jag tycker inte att man ska ta bort luciatågen. Men jag tycker att man ska göra det till ett friare val. Att man ska få välja själv om man vill vara med, och om man inte vill det så ska det finnas ett alternativ i fall det är en del av utbildningen. I luciatågen tycker jag att man ska får vara vad tusan man vill. Som på dagis. Då var det med 10 lucior, några tärnor med överdrivet mycket glitter, pepparkakor, stjärngossar och vad man nu vill vara. Det hade varit fint, fast jag förstår om man bara vill ha stjärngossar, tärnor och en lucia för att ha lite ordning. Men i så fall ska alla oberoende kön och utseende kunna välja vilket man vill vara!
Glad Lucia!

11. Berätta om det fulaste du vet

Kategori: ord & tankar

Diskriminering och hat mot folkgrupper. Jag pratar om antifeminism, rasism, homofobi. Det är det fulaste jag vet, att visst folk tror sig ha rätt att välja vad som ska anses vara acceptabelt och inte med en människa. Mänskliga egenskaper som dessutom är helt naturliga.
Det fulaste är att folk inte tror sig ha rätt att döma ut andra på dessa sätt - de kan göra det. Att vi kan ha partin som har rasistiska åsikter och ståndpunkter. Och att ett sådant parti kan bli det tredje största i landet.
Det tycker jag är så fult.

10. Berätta om någonting som du tycker är alldeles särskilt vackert

Kategori: foto

10 december, lucka 10 i Emily Dahls  julkalender
Det finns mycket vackert i världen. Men det kanske vackraste stället i Sverige, som har en stor plats i mitt hjärta, är Haväng i Österlen. Sen jag var liten har vi åkt dit varje gång vi varit i Österlen och jag upphör aldrig att förundras av hur vackert det är.
De gröna fälten som färgats lila av timjan som doftar i sommarvinden. Där vandrar hästar, får, kor och ibland även highland cattles runt och betar, helt i harmoni med varandra. Det är nästan så att man skulle kunna klappa dem.
Fortsätt gå och du kommer till vägar som leder ner för de höga kullarna. Nedanför befinner sig en kilometerlång strand med sand som gnisslar under fötterna. På somrarna är vattnet lagom varmt, men vågorna är ändå stora och man tröttnar aldrig på att hoppa i dem. Vill man så finns ett nerfallet träd, som delar stranden, söka skugga vid eller sitta på och dingla med benen i luften.
Jag kommer aldrig att tröttna på att vandra längs de kullarna på varma sommarkvällar, känna vinden i håret och titta ut över solen som går ner vid havskanten där långt borta. Det vackra får ingen ta ifrån mig.

Tidig julklapp

Kategori: kläder och utstyrslar

Dagens lucka i Emily Dahls julkalender heter "Berätta om din stil när du var 15 år". Och... jag är ju 15 (inte mycket länge till dock). Så det hade bara blivit samma sak som i lucka 1, därför hoppar jag över dagens lucka! Men här kommer en dagens outfit i alla fall!
Den här långa koftan från Monki är ju bara för mysig! Jag skulle bara prova den i lördags när jag och mamma var i Göteborg, eftersom jag tänkte önska mig den i julklapp. Men mamma var så snäll och tänkte att vi kunde köpa den som tidig julklapp, i fall att den skulle ta slut innan. Tack mamma, jag älskar den! T shirten och byxorna är också från Monki
Dagens låt: MØ, Diplo - XXX 88

8. Berätta om ett klädesplagg som du minns från din barndom

Kategori: okategoriserat

8 december, lucka 8 i Emily Dahls julkalender
 Hemma sitter på väggen ett collage med en massa bilder på mig från när jag var liten. Och framför dem en av mina finaste barndomsklänningar (bilden är så konstigt utklippt för jag ville inte ha med en massa bilder på mig haha). 
Jag kan inte säga att jag minns kläderna från min barndom så mycket. Minns att alla påpekade att jag alltid var så randig eftersom jag nästan ständigt hade på mig randiga kläder. Randiga Hannah. 
Den här sjömansklänningen minns jag att jag hade på mig en midsommarafton, eller flera kanske. Min bror Jacob hade en matchande sjömanskostym (han är två år äldre så han var också liten då), som också hänger upphängd i en tavla här hemma. Jag var så liten då så det är svårt att minnas något från hur det var. Men jag minns att midsommaraftnarna var fina när jag var liten. Hur vi brukade sitta i gräset bland allt folk, kanske ha med picknick, ha det mysigt och äta jordgubbstårta. Var dock inte så förtjust i att dansa runt midsommarstången...
Fina minnen!

7. Berätta om en person som betytt mycket för dig

Kategori: ord & tankar

Min mormor Gurli. Hon dog i mars 2009 och jag saknar henne så. Nu när jag bläddrade igenom bilder på henne och tänker tillbaka blir jag lväldigt känslosam för hon var en så fin person. Omtänksam och glad, blir själv så glad när jag ser hennes fina leenden på bilderna. Lagade världens godaste plättar gjorde hon också när jag och min bror Jacob kom över! Minns också hur hon alltid cyklade runt på sin cykel, och nästan varje dag förbi min skola som jag gick på i låg/mellanstadiet. Blev alltid så glad när hon cyklade förbi.
En stark människa var mormor också. Hon var inte rädd för att säga vad hon tyckte om saker och ting, och när hon såg orättvisor och fel var hon alltid redo att hjälpa till. Till exempel som när jag och Jacob gick på dagis och hade vandrat iväg därifrån själva en dag. Då såg hon till så att dagiset satte upp ett staket så inget sånt skulle hända igen. 
Fina mormor! Saknar dig, hoppas du har det bra där du är nu <3

Glad fredag

Kategori: foto

Idag var en bra dag. Fredagar är ju ofta det. Nämen ja, jag vet inte varför. Kanske för att jag kom på att jag hade min mysiga, sjömnasliknande tröja från Monki, som jag inte haft på jättelänge. Så den hade jag idag, tjoho. Lite för att Håkan Hellström kommer till Göteborg imorgon. Inte för att jag ska gå, men blev bara lite inspirerad haha.
Sen så vet jag inte, var en bra dag helt enkelt så jag blev så här på fotohumör och bara tog massa random bilder.
Nu blir det idolfinal! Måste dock erkänna att jag är besviken på finalisterna. Tycker att Jens och Erik skulle stått där i stället. Men om jag fick välja kvällens vinnare skulle det bli Elin, för Kevin är bara för tråkig.
Btw, vad gillar ni årets julkalender? Jag och några vänner brukar inleda skoldagen med att titta på den varje morgon tillsammans, det är lite mysigt. Tycker faktiskt att den är riktigt bra! 
Dagens låt: Håkan Hellström - Känn ingen sorg för mig Göteborg

5. Berätta om ett klädesplagg som får dig att känna dig stark

Kategori: kläder och utstyrslar

5 december, lucka 5 i Emily Dahls julkalender
Min fina klänning från Staring at stars. Min finaste. Men, jag har bara använt den en gång faktiskt. På skolavslutningen i nian (denna sommaren alltså), har inte haft något mer tillfälle. Det är ett fint minne dock. Sorgligt förstås att ta farväl av klassen, och när vi stod ute i spöregnet oxh kramade varandra en sista gång. Men det var en fin dag.
Jag valde den här klänningen i den här luckan för att den helt enkelt är min favoritklänning och jag känner mig fin och självsäker i den. Känner mig så tråkig eftersom jag inte har så mycket mer att säga, men ja... den är underbar helt enkelt! Hoppas jag får fler tillfällen att ha på mig den i framtiden.
Suddig bild från skolavslutningen
                        

4. Berätta om hur du får dina kläder att hålla längre

Kategori: kläder och utstyrslar

4 december, lucka 4 i Emily Dahls julkalender
Hmm... ja jag önskar att det här var något som jag var bra på, men det är jag inte. Men några tips har jag!
 
 - Jag tycker om att sy och fixa med kläder, men jag är så dålig på det. Det bästa sättet att få kläder att hålla längre tycker jag är att förändra plagget - sy på någon extra detalj, göra det kortare, klippa av ärmarna osv. Det är inget jag har gjort så mycket som jag önskat, men jag ska göra det. Snart.
 
 - Häng dina kläder på galgar. Det är förstås svårt att hänga upp alla sina kläder, det kan bli ganska många galgar. Men blusar, toppar och klänningar är bra att hänga upp, för att slippa att plagget blir rynkigt efter att det legat ihopvikt ett längre tag.
 
 - Om man har ett plagg som man har tröttnat på, och som man inte kan förändra, kan man ju faktiskt också skänka till second hand butiker eller sälja till en kompis. På så sätt lever plagget vidare och används på nya sätt då alla har så olika sätt att styla på. Och så ger man någon annan glädjen över ett nytt klädesplagg!
 
Förresten... nu är det bara 20 dagar kvar till julafton! Tjoho!

3. Berätta om vad du önskar dig i julklapp

Kategori: okategoriserat

3 december, lucka 3 i Emily Dahls julkalender
Jag har försökt intala mig själv att "nej, jag bryr mig inte alls om julklappar, det räcker att vi är tillsammans". Vilket i och för sig stämmer, det viktigaste med julen är inte julklapparna utan att man får vara tillsammans och ha det mysigt. Men... jag erkänner, liiite ser jag fram emot julklapparna. Önskar mig bland annat...
 - En elgitarr. Har bara spelat akustisk, och det hade varit så grymt att lära sig elgitarr. Har alltid drömt om att vara bra på att spela det så att skaffa sig en elgitarr är ju en bra start.
 - Ett munspel. Ännu ett instrument jag önskar jag kunde spela. Det är så litet, bra och fint.
 - Raggsockar. Mmm... så mysigt!
 - Inspelningsprogram. Så jag kan spela in covers och så (som jag senare kanske kan lägga upp på bloggen)
 - Super Smash Bros Brawl. Gammalt men asgrymt spel. Har länge velat ha det.
 - Något slags kaffedrinkspulver. Ni vet, som typ cappucino, pulver som man bara tillsätter vatten till så blir det en god kaffedrink. Hade varit så gott med samma sak, fast med kanske chai latte. Mums
Bäst är ändå såna gåvor som gör livet bättre för dem som har det svårt. T.ex när man får ett intyg på att man gett en panda skydd och ett säkert liv. Något sånt hade varit jättefint.
 
Slutligen; önskar jag mig SNÖ PÅ JULAFTON. Punkt.

2. Berätta om vad du har på dig idag

Kategori: kläder och utstyrslar

2 december, lucka 2 i Emily Dahls  julkalender
Så himla typiskt att den frågan skulle komma just idag, då jag har varit hemma sjuk. Alltså blev det ingen speciellt rolig outfit. Men! T shirten är fin i alla fall. Jag blir ju lätt förtjust i allt som har med mopsar att göra, så den här t shirten från H&M kunde jag förstås inte hålla mig borta ifrån. Så söt! Men jag förstår inte varför en mops skulle åka skateboard. Cool mops helt enkelt.

1. Berätta om din stil

Kategori: ord & tankar

Emily Dahls julkalender,1 december
Självklart inspireras jag av andra stilar. Men jag tror inte det finns någon speciell stil som stämmer in på hur jag klär mig. Det finns så många som jag tycker om att det inte går att bara välja att vara en. Också är det så tråkigt att bara hålla sig inom en ram. Så man kan säga att min stil är en blandning av alla olika stilar jag tycker om, som efter att ha mixats ihop blir resultatet jag. 
Men det finns dock ett ord som beskriver mig.
Mumintroll. Det är så jag, och andra, brukar beskriva min stil - mumintroll. Hur ser man ut som ett mumintroll? De har ju oftats inte ens några kläder. Och jag vet fakstikst inte riktigt själv hur. Det är bara känslan av det jag har på mig - mysiga koftor, klänningar och stora halsdukar. Det liksom känns mumintroll.Och mumintroll är ju bland det bästa som finns.
Lika?