bullehund.blogg.se

Muse

Kategori: musik

Det blir ingen lång historia om konserten den här gången. Kanske för att jag har för mycket att säga.
Jo, det var ju så att jag var på mitt livs konsert i onsdags. Muse. Mitt favoritband, alltid. Dagen var till störst del rätt hemsk, då jag ständigt oroade mig för att hamna jättelångt bak där man inte ser någonting. Och när vi anlände till arenan gjorde inte den enorma folkmassan mig på bättre humör. Men, som tur var, hamnade vi långt fram och när konserten väl satte igång var allt jättebra. Kan kortfattat säga att det var en helt fantastisk konsert och jag hoppade och skreksjöng (falsk som bara den) hela tiden. 
Suddig bild på en t shirt jag köpte. Den var fin, med albumomslaget till "The 2nd law" på framsidan...
...och turnélistan på baksidan, så alla som ser mig kommer att tänka "wow, hon har sett Muse, coolt". Eller nåt
Eftersom de inte kom till Sverige fick jag dra till Oslo och se dem. Om ni undrar varför de inte kom hit så har jag verkligen ingen aning. Det var lite elakt faktiskt... 
Nästa gång jag ser dem ska jag banne mig stå längst fram och när Matt Bellamy (sångare) går förbi ska jag ge honom en kram, punkt.
Bästa låten på konserten: KNIGHTS OF CYDONIA såklart, hade sett fram emot just den i flera år

Sommarresa 2013, del 3: London

Kategori: resa

Nu ska ni få se resten av bilderna från London. Vi var där i fem dagar... eller ska jag säga varma dagar. Vi kom dit precis när värmeböljan startade, och det har varit extremt påfrestande när man ska vandra runt i en storstad full av folk. 
Men man fick se jättemycket. Som Tower Bridge...
... Big Ben och London Eye...
... och en Tardis!
Denna stod utanför Earls Court station. Har läst lite om den, och det är en riktig polis-telefon-box-sak, då det fanns en polisstation där eller nåt.
För er som inte vet vad en Tardis är så är det Doktorns tidsmaskin/rymdskepp i tv serien Doctor Who
Om man är i London måste man gå på en musikal, och det fick bli We will rock you. Jag har redan sett den en gång innan då vi var i London föra ca. 2 år sen, så det blev andra gången jag såg den. Ville egenligen se The Lion King, men biljetterna till den var slutsålda. Men jag älskar ju Queen så det var kul att se den här musikalen igen.
Kvällen innan var vi på utomhusteater och såg Stolthet och Fördom. För mig var det en höjdare då det är mihn favoritroman och jag har sett tv serien fler gånger än jag borde. Teatern var fantastiskt bra och deras tolkning av Mr Collins var helt underbar. 
På morgnarna åt vi frukost i parken Kensington Gardens. Jag blev stormförtjust i alla ekorrarna som fanns där. De var jätteroliga, för de sprang inte iväg när man kom nära dem som de gör här hemma. Det gick alltså att ta kort på dem
Vi avslutar sammanfattningen av den här resan med en bild på mig och min idol som jag träffade utanför The Moomin Shop i Covent Garden
So there you have it... fick såklart inte exakt allt vi hittat på under resan. Som John Lennons brev och texter, Sherlock Holmes's hem och gatumusikerna som spelade folkmusik samtidigt som de dansade med instrumentena. Men det mesta har kommit med.
Korfattat har sommarresan varit; varm
 
 

Sommarresa 2013, del 2: Madame Tussauds

Kategori: resa

Ok, så vi gav oss iväg till London med tåget på onsdag. Eftersom vi då kom till King Cross's station så passade vi på att kolla in plattform 9 3/4. Det var det fler som ville se så det var omöjligt att få någon bra bild, så det kan jag tyvärr inte ge er. Men det var kul att se.
På torsdagen besökte jag och min bror Madame Tussauds. Kände mig så väldigt mainstream men det var faktiskt otrlitgt kul att ta kort med alla vaxdockor som man gillar. 
Sherlock Holmes, aka Robert Downey Jr!
Shrek...
... såg jättecreepy ut!
Oscar Wilde
En jättecreepy simhoppare som jag inte vet namnet på
Hjälp!
The king
Yay, The Beatles! Min favoritbeatle är Paul så jag ville ta en egobild med bara honom.
Det blev lite derp
Samma sak med Jimi Hendrix, smått derpigt
Det fanns en Marel avdelning också, tjoho!
Iron Man!
Vi avslutar detta mastrodont inlägg med det bästa under hela dagen
Fick krama världens finaste Freddie Mercury!  Saknar honom något oändligt mycket
Faktiskt var Madame Tussauds ingen turistfälla. Jag tyckte det var helt klart värt den långa väntan i kön och kostnaden. Se bara till att vara där i god tid om ni inte vill köa i två timmar...
 
 
 
 

Sommarresa 2013, del 1: Edinburgh

Kategori: resa

Tjenare! Nu har jag varit borta i åtta dagar, på semester, i Edinburgh och London. Att kalla det för en resa till Storbrittanien skulle vara fel, då vi bara var i två länder. Och att kalla det för "Resan till Skottland och England" hade blivit för långt. Så det fick bli "Sommarresa 2013". Så ni ska såklart få se vad vi har gjort, och jag börjar med Edinburgh!
Världens kanske mysigaste huvudstad i det mysigaste landet Skottland. Allt var så gammaldags och fint. Små kullerstensgator som sluttade neråt i en spiral, gamla kyrkor och magi. 
På tal om magi så var det ju i Edinburgh som J.K Rowling satt på olika cafén och skrev en viss bokserie som ni sälert inte har hört talas om. Vi fikade på ett av de ställen som ansåg sig vara "The birthplace of Harry Potter".
Vi besteg Arthur's seat
Tror att det är en icke aktiv vulkan. Coolt. 
Och fint var det
Sista dagen kollade vi runt i Edinburgh castle med alla andra turister. Man kunde bl.a. se de skotska kronjuvelerna
Maten i Edinbgurgh var kanonbra! Vi åt bara god mat enligt mig, så om du är ute efter god mat så finns det här
Seabass (vad det heter på svenska vet jag ej) med potatis och pilgrimsmusslor, mmm....
Det bästa med Edinburgh måste jag ändå säga var det korta avståndet vi hade till en frozen yoghurt butik vid namn Frisky's. Godaste frozen yoghurt jag någonsin ätit. Vi köpte med oss varsin portion varje kväll de tre dagarna vi var där. 
Det var allt jag hade att skriva om Edinburgh. Det finns inte lika mycket att göra där som i London, men att bara gå på gatorna och njuta av omgivningen är bara det en upplevelse i sig i denna mysiga stad. 

Patti Smith

Kategori: musik

Trött i benen och med en något besvärande huvudvärk kommer jag hem klockan halv tolv. Och jag är glad, så glad. Har nämligen befunnit mig några meter ifrån kanske världens bästa artist, Patti Smith. Dansat med till låtarna, sjungit " G L O R I A " ett tjugotal gånger och klappat händerna så mycket att de blev alldeles röda.
Och det var så underbart, helt fantastiskt bra! Ni ska få några bilder, och bra kvalité är det inte. Men ändå. 
First Aid Kit inledde kvällen, fattar inte hur man kan vara så bra som de är. Och deras version av America är bara... ugh, enastående.
Fina Johanna
Och Klara. Kan vi stanna upp ett ögonblick och beskåda hennes megafina klänning? Är helt kär i den! First Aid Kit klär sig alltid så himla fint, hade mer än gärna gått på en shoppingrunda med dem.
Andra gången jag ser dem
Och sen bev det dags för Particia Lee Smith och hennes supercoola band
Alltså den här kvinnan... hon är så himla inspirerande och skriver så sjukt bra texter! Finns verkligen ingen som henne
Och sjunger lika fint som alltid
PEOPLE HAVE THE POWER
Under konserten kastade de ut trumpinnar, papper... och efteråt några låtlistor. Fångade ingen av dem, men så kastade en scenarvetare ut massa rosor. Och en sån fick jag tag i! Nu var det ju inte Patti som kastade, så då kan man ju tänka "än sen, bara en vanlig ros". Men den har varit på samma scen som hon, i hennes närhet. Kanske har hon petat på den, vad vet jag? Så jag blev glad för den.  
Bästa låtarna ikväll: Beneath the southern cross och Land
 
 

Patti Smith outfit

Kategori: kläder och utstyrslar

Ikväll ska jag äntligen få se en av mina största förebilder, Patti Smith, live! Jag har längtat så mycket efter den här dagen och jag hoppas jag kommer få en bra plats långt fram... bilder från konserten kommer senare.
Så här ser jag ut idag
Dagens låt: Patti Smith - Distant Fingers

Superhatten

Kategori: sånt jag köpt

Ganska spontant drog jag idag till Göteborg med en kompis. Lite chill så där, inga planer på vad vi måste göra utan vi bara gick runt och kollade lite i butiker och hade det trevligt utan att stressa. Det roliga är att man oftast blir nöjdare med de sortens besök än de då man planerat allt man ska göra i förväg och har massa saker man måste ha. 
Jag hittade en billig hatt på H&M's rea som var väldigt fin och röd.
På H&M hittade jag även världens gosigaste t shirt
Supermaaaan, yay. Har inte sett den nya filmen än dock, och den gamla var inte jättebra så jag vet inte varför jag gillar Superman så mycket egentligen. Han är cool helt enkelt
Hoppas ni har lika fint väder som jag har här. Äntligen har sommarvärmen kommit på riktigt och solen gassar på! (btw, superman+hatt=superhatten)

Ny kamera!

Kategori: foto

Nämen kolla kolla
En ny kamera! Äntligen har vi skaffat oss en systemkamera i familjen. Sen vi monterade ihop den igår har jag sprungit runt och testat alla funktioner, och idag tog jag en massa bilder i trädgården eftersom det är så soligt och varmt.
Har mest använt makrofunktionen, alltså en funktion som gör att man kan få skarpa närbilder, på exempelvis växter
Typ så
Ville ta en närbild på en geting, men eftersom alla getingar trodde att jag var en blomma på grund av min klänning blev jag smått attackerad. Så det fick bli en liten snigel i stället.
Dagens låt: Jefferson Airplane - White Rabbit 

Katter och regn

Kategori: kläder och utstyrslar

Så här såg jag ut den regniga dagen som var igår, i en kjol och t shirt från Monki (samt röda träskor men de syns inte så bra). Och bara för att jag gosade med två katter igår, och för att katter är söta, kommer några bilder på de med. 
Dagens låt: Muse - Uno