bullehund.blogg.se

Om jag hade varit en sim...

Kategori: okategoriserat

Igår spelade jag sims för första gången på... ja, jättelänge. Så jag gjorde mig själv, och så här ser jag ut som en sim.
Måste säga att hon blev rätt fin, gillar klänningen och hatten. Sååå ja, där har ni mig. Likt (inte särskilt)

Kort om en glass och en hatt

Kategori: dagar som går

Idag tog jag....
...min cykel...
...och drog till...
...GLASSCAFÈET! Caffe Latte och kokos glass fick det bli denna gången.
Gott var det. Hatten jag har på mig är mammas, och den bara hängde här hemma så jag tog på mig den för att den var fin. Känner att jag tar andras hattar hela tiden, haha.
Faktiskt hinner jag inte skriva så mycket mer ikväll. Kan inte stanna vid datorn nämligen, så jag tackar för mig med detta korta och kanske smått meningslösa inlägg. Trevlig helg!

En kjol och tre bullehundar

Kategori: sånt jag köpt

Tog mig en liten trip till Monki idag för att kolla in deras sommarrea. Hittade en kjol!
Underbart mönster och skön att ha på sommaren
Också hittade jag även en t shirt (icke rea) som jag bara var tvungen att ha för att...
....DET ÄR BULLEHUNDAR P (vet ej vad som hände med tangenten men det går inte att fixa de många bokstäverna)ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ DEN!
Det är lite intressant att se, när man kollar runt bland reor (i alla klädbutiker, inte någon specifik). De flesta klädkedjor satsar på att ha storleken XS eller mindre på sina kläder i stället för att ta det upp till XL. Men på reorna är det alltid de större storlekarna som går åt först, och de mindre som hänger kvar. Visst ska man kunna erbjuda kläder åt 'mindre' människor, men jag förstår verkligen inte varför man inte inför större storlkear än L. Det hade de vunnit på. Dessutom hade det minskat ångesten för människor att behöva vara pinnsmala - om små storlekar är det enda som finns i utbudet är det klart att många påverkas av det och vill bli smalare för att kunna få på sig de kläderna. 
Tjoflöjt!

Bloggtips: Hej Blekk!

Kategori: sånt som andra gjort bra

Feministiska bloggar är så himla bra och intressanta att läsa tycker jag, när de har bra tankeställningar och åsikter förstås. Jag vill tipsa om en av mina favoritbloggar när det kommer till feminism, den heter hej.blekk.se. Drivaren av bloggen är extremt duktig på att framföra sina åsikter och tar alltid upp saker som man kanske inte ens märkt förrän man läser det. Eller de saker som man alltid tyckt har varit fel också kommer hon och sätter perfekta ord på ens åsikter. Typ som hur kvinnan framställs i reklam och andra medier. Väldigt bra blogg helt enkelt! Oavsett om du är feminist eller inte - läs!
Dagens orelaterade bild får Haväng stå för
 

Ett Arctic Monkeys fan hälsar

Kategori: musik

*ett rörigt inlägg om Arctic Monkeys, coming up!*
Alltså Arctic Monkeys. Min kärlek för det bandet är stor, för man kan liksom inte vara deprimerad med en Arctic Monkeys låt i öronen. Ehm... och ja, de var på Hultsfredfestivalen alldeles nyligen som jag ej hade möjlighet att gå på. Så nu hoppas jag att de kommer tillbaka och håller en egen konsert. 
ANYWAY meningen med det här inlägget var att berätta att de har släppt en ny singel, "Do I wanna know?". Och jag ville bara uttrycka min glädje över att de äntligen släppt en ny låt, och att ett nytt album kommer ut i september! Woho!
 
orelaterad bild tjoho

En midsommarnattsdröm

Kategori: en liten uppdatering

Jag ville bara göra en snabb midsommarhälsning, och en ganska enkel sådan då jag befinner mig på landet med dålig tillgång till internet. Själv har jag inte gjort så mycket idag eftersom det inte funnits några firanden i närheten, men det har varit mysigt ändå. Kvällen avslutas i alla fall perfekt med tårta och film, favoriten Stolthet och fördom (fast tv serien är mycket bättre).
Glad midsommar!

                               

De perfekta solglasögonen

Kategori: sånt jag köpt

Som ni kanske vet älskar jag solglasögon, och för ett tag sen hittade jag de perfekta solgalsögonen från AJ Morgan på Asos.com. Idag kom de hem på posten! 
Stora, runda, guldbronsfärgade kanter, tunna bågar, glas i en mörkt brun nyans... det är precis såna glasögon jag velat ha jättelänge och jag blev så glad när jag till slut fann dem. Tjoho! 
Glad Midsommar!
Dagens låt: Fleet Foxes - Your Protector

Flowers in your hair

Kategori: kläder och utstyrslar

Blomsterkransar/kronor har blivit lite min grej nu på sista tiden. Eller ja, alltid har jag ju gillat blommor som håraccesoar, men det är först nu som jag insett hur lätt det är att göra det själv! 
Kanske såg ni den jag hade i håret på skolavslutningen? Det är verkligen jättelätt att göra, bara att välja ut lite pappersblommor (eller vilket material man nu vill ha) med ståltrådsstjälk och snurra ihop dem till en krans!
Har precis tagit mig an stora, rosa rosor också. De ska bli som en krona, vet inte riktigt hur jag ska göra dock...Än så länge är själva raden av blommor klar, men den sitter inte fast i något som kan hålla den uppe ännu. Lägger upp en bild när jag blir klar med den!
 
Dagens låt: The Lumineers - Flowers in your hair

Skolavslutningen 2013

Kategori: händelser

Nu är grundskolan avslutad. Tre år har jag spenderat med min klass, och det har varit den bästa tänkbara klass man kan få! Alla har varit accepterande av varandra och vi har varit som en enda stor familj. Idag tog det slut, och vad jag bölade när vi tog adjö av varandra och alla lärare. Men samtidigt är jag rätt peppad inför gymnasiet förstås.
Avslutningen började redan igår med en avslutningsfest på skolan, som då inte var en bal men alla såg det som en och var megafinklädda. Jag var inte lika uppklädd som en del, mest för att jag hade svårt att hitta en bra klänning eftersom jag inte är så förtjust i moderna finklänningar. Helst hade jag velat ha en vintageklänning från kanske 70-talet. Har tyvärr ingen bra bild att erbjuda på hur jag såg ut i helhet, tog alldeles för lite bilder.
Håruppsättning
Olivia hade en jättefin vintageklänning, måste visa er den!
 
Så mycket mer att visa från kvällen har jag inte, det var inte mycket att ta kort på... Vi åt 3 rättersmiddag och dansade. Hade önskat att det var mer bugg och vals och såna traditionella baldanser, i stället var det bara party party hela kvällen (jag gillar inte house). Men det blev rätt kul ändå. Här är en cool fast smått creepy bild som jag tog på dansgolvet.
Så över till idag, avslutningen. Jag sjöng "The sound of silence" inför alla nior med min vän Sarah. Det kändes som att det gick jättedåligt, men jag vet inte. Fick höra att det lät bra så jag får väl ta och lita på det. 
Även idag har jag ingen bild på min outfit, vilket jag tycker är lite synd för jag blev så nöjd med min klänning. Den är från Staring at stars, och jag är helt kär i den.
Det finns förklaringar till varför jag inte har någon outfitbild. Jag glömde bort att ta en innan vi började, och jag tänkte be någon ta en bild på mig under dagen men så kom tårarna och woho vad kul att lägga upp en bild på sig själv med söndergråtna ögon. Dessutom var vädret inte till våran fördel, det spöregnade i princip hela dagen. När jag lämnade hemmet var mitt hår platt, och under dagen utvecklades det till att bli lockigt.
Blev ju inte så dumt ändå (ursäktar det jättedåliga ljuset, mitt hår är inte grönt)
Ja, om någon ur min klass läser det här så vill jag tacka för de fantastiska åren vi haft tillsammans. Jag tror inte jag hade varit den jag är idag om jag hamnat i en annan klass, och jag är glad över att vara den person jag är nu.
Så tack för allt! Nu ska vi banne mig njuta av sommaren

Mina modellskills slår till igen

Kategori: kläder och utstyrslar

Ja, jag tycker ju själv att outfit bilder är det viktigaste i en blogg. Så därför vill jag lägga upp sådana på mig själv så ofta som möjligt. Men så är det ju bara det problemet att jag är absolut sämst på att stå modell framför en kamera! Varför ska det vara så svårt egentligen? Men ja, jag är ju ingen modell, så jag ursäktar för mina ointressanta poser och hoppas på att förbättra mig med tiden... här är i alla fall dagens outfit. 
Känning, t shirt och scarf från Monki

Pinterest!

Kategori: sånt som andra gjort bra

Idag tog jag ett gott initativ och skaffade mig ett konto på pinterest! Är redan helt fast, och på min pinterset kommer ni mest finna massa stilinspiration och idoler jag gillar... och hundar såklart!
Så ta nu och följ mig (om du har pinterest förstås), jag heter vintageandpugs

Sommar i Skåne

Kategori: resa

I torsdags åkte jag till sommarstugan i Österlen, Skåne, och idag kom jag hem från denna underbara landsdel. Älskar att spendera somrarna i Skåne, det är så himla fint och mysigt där! På torsdagen, när vi anlände, möttes vi av farfars söta labrador Peggy.
Zak kommer inte så bra överens med henne
På fredagen åkte vi först till Kivik, där vi åt glass. Årets första mjukglass för mig!
Och så köpte vi fisk
Självklart åkte vi till Haväng också. Om du någon gång åker till Österlen måste du besöka Haväng, för det är nog Sveriges finaste strand/fält, där marken är blommar i rosa nyanser...
... och där korna och fåren vandrar omkring lite hur som helst
Stranden sträcker sig mot horistoneten. Sanden är varm och skön och vågorna i havet lagom stora (dissa sjögräset) 
En jättemysig strand helt enkelt, och kullarna som leder ner till stranden är ochså väldigt fina och trevliga att sitta och äta picknick på i solnedgången!
Nu var vi ju inte borta länge alls, men vi ska åka tillbaka snart igen. Sommarlovet börjar ju på fredag (har lite blandade känslor för det dock)!  

Sommartips: Kjolar från Monki

Kategori: kläder och utstyrslar

Varför inte dra på sig en kjol i sommar i stället för ett par enformiga shorts? Jag är jätteförtjust i dessa vida kjolar från Monki (som jag dock inte har provat). De verkar så himla sköna att snurra runt i en varm sommardag eller att bara slappa i på balkongen med en bok till hands . Gillar särskilt den blåa med vita prickar! 

Superproffsigt

Kategori:

Så här såg jag ut idag, inte alls photoshoppat, nä.
Klänning från H&M, skor från Kimchi Blue
Jag börjar fatta hur man använder photoshop nu, så jag experimenterar rätt mycket med bilderna nu. Fast än så länge fattar jag bara hur man ändrar skuggor och kontrast... (då blir det som på bilden ovan). Måste ta och lära mig resten så att mina bilder kan se lite mer naturliga ut haha. Ni får ursäkta mig för att jag inte är något fotoproffs, jag jobbar på det!
Dagens Låt: London Beckoned Songs About Money Written By Machines - Panic! At The Disco (världens längsta låttitel?)

WestPride

Kategori: händelser

Idag var jag på Prideparaden i Göteborg! Jag har aldrig varit på Pridefestivalen förut, och det var en så himla go' stämning. Man kunde se glädjen spridas på varenda kotte i stan. Jag stödjer HBTQ personer till 100% och jag tycker att Pride festivalen är en jättebra grej, men samtidigt, om samhället hade sätt så bra ut som möjligt hade detta inte behövts. För liksom, vilken sexualitet man har borde ju egentligen inte vara en stor grej. Men nu är det så att vissa folk är knäppa och inte kan acceptera, och då är detta fullt nödvändigt. 
Alla var så färgglada också kommer jag där i svart och vitt och bara mö. Fast jag hade bara planerat att titta på paraden, men...
...vi hoppade på och gick med från Göteborgsoperan till Avenyn, där vi hoppade av för att kunna se på resten av paraden. Det var kul att gå med, men det var lite fail att vi inte hade några flaggor. Det gick, tro det eller ej, inte att hitta något ställe där man kunde köpa några! 
Ljudet av slagverkens festivalrytmer ekade genom hela Göteborg
Partybuss!
Den här var lite gullig faktiskt
Nu är jag trött i benen som tusan. Tur att vi typ inte kommer göra någonting i skolan imorgon. Det är det bästa med de sista skoldagarna, man bara chillar eftersom det inte finns tid för fler läxor. Underbart!
 

Så blev det showtime till slut

Kategori: händelser

Efter nästan ett års förberedelse var det idag äntligen dags för premiären av min teatetgrupps teater, som är en musikalisk blandning av Rödluvan och Rocky Horror Picture Show. Jag spelar transvestit jag...
Det var jättekul att uppträda inför publik och få respons på allt. Vill inte att vi ska sluta göra denna pjäs på ett tag, men bara en föreställning återstår. Synd :(
På bilden ser ni Rocky, Columbia, Magenta och Riff Raff!