bullehund.blogg.se

Det blev visst ett katt-tema

Kategori: sånt jag köpt

Tjoflöjt alla läsare, hoppas ni har kunnat njuta av en varm och solig dag idag. Här är det i alla fall jätteskönt ute, precis som igår. 
Jag har spenderat min dag i Göteborg med mamma i jakt på balklänning - eller ja, det är ingen bal utan en avslutningsfest. Så man behöver inte ha något speciellt, det är rätt skönt så man slipper få panik. Hittade en klänning till slut, men den tänker jag inte visa nu. I stället kommer här en bild på det andra jag köpte!
Klänning från H&M (vänster) och t shirt från Monki 
Kom på sen att det ju är katter på båda två. Så det blev dagens tema; kissekatter. De på t shirten är så fräsiga!
Så ser klänningen ut!
Till lunch åt vi varm macka med parmaskinka, pesto och mozarella. Och någon slags vaniljpaj med bär. Gott var det!
Känner att jag tar för mycket kort på mat
En sak som jag såg i Göteborg var att överallt fanns regnbågsflaggor, antagligen inför Pride festivalen. Alltid trevligt att se en hel stad stödja något så viktigt! 

Hot and cold

Kategori: kläder och utstyrslar

...Hot: Det var jag idag. Och nej, jag är inte jättego och säger att jag var jättesnygg idag om ni trodde det, utan jag var hot som i varm. För av någon anledning bestämde jag mig för att ha på mig en varm tröja och (fake)päls väst idag av alla dagar. Vet inte hur många grader det är, men det är stekhett ute! 
Väst, tröja och tights från Monki. Hatten är inte min, jag bara lånade den av en kompis när vi tog bilden för jag tyckte den passade in. Jag vill också ha en sån hatt, buhu!

...Cold: Glass. Tack och lov för glass.
Åt glass på Laxbutikens glasscafé efter skolan idag. Sååå gott, det stället är helt underbart för man får välja hur mycket tillbehör till sin glass man vill. Jag valde smakerna Caffe Latte och Salt karamell, perfekt kombination!
Trevlig helg på er!  
 
 

En ny vana typ

Kategori: okategoriserat

Idag kom jag hem och var jättetrött, så då tänkte jag att jag kunde behöva något upppiggande. Som en smoothie. Så jag gjorde en smoothie. 
Och då kom jag på hur lätt det är att göra en smoothie. Bara yoghurt och lite bär och ev honung, mixa och vips så har man typ världens godaste sak. Ska banne mig börja göra smoothie ofta. Extra gott är det när bären är frysta, då blir smoothien alldeles iskall, mmm...
Jag överskattade glasets storlek ganska rejält, men kolla på det. Mmmmmmm...
 

Så Danmark vann...

Kategori: okategoriserat

Ok så ikväll har jag har haft ESC fest mes några kompisar. Det har varit jättetrevligt och jag tycker att showen var väldigt bra. Såååå Danmark vann... Jag hejade på Grekland, Rumänien och Belgien jag. Men danska är ju ett mysigt språk så då kommer vi ju få höra mycket danska den kommande tiden! Och hon sjöng väldigt fint, jag slår vad om att man kommer höra massa i skolan försöka imitera den haha

fågelkvitter

Kategori: sånt jag köpt

Här kommer en liten bild på vad jag köpte i Berlin när vi var på Alexanderplatz och shoppade. 
Som sagt köpte jag ett par soilglasögon på Made in Berlin och en tröja med fåglar på från Monki. 
Tröjan kostade från början 35 euro, men jag fick den för ca. 8 euro, eftersom det var 75% rabbat! Stor och jättemysig är den.

Berlin del 2: Tv tornet och shopping

Kategori: resa

Vet ni vad som är gott? Frozen Yoghurt. Det år jag för första gången i Berlin, med körsbär. 

I lördags, vår sista dag i Berlin, gick vi först till Tv tornet.
Jag vet inte varför det heter Tv tornet på svenska, är det ett Tv torn? Vad nu ett Tv torn är... Men ja, det var väldigt högt och jag är så höjdrädd att jag nästan skakade när vi stod där uppe. Men utsikten var fin.
Resten av dagen gick till shopping. Jag och mina vänner var de enda som begav oss till Alexanderplatz, som förresten ligger precis i närheten av Tv tornet. Det var en helt underbar shoppingplats måste jag säga! 
Monki, Urban Outfitters, American Apparel... hur många bra butiker som helst! Om ni åker till Berlin rekommenderar jag att ni tar er dit. Jag handlade inte så mycket dock. På monki köpte jag en tröja som det var 75% på. Jag har för mig att just den butiken vi var i är ganska ny och egentligen var det ju ganska onödigt att gå dit med tanke på att det finns i Sverige, men alla butiker är ju så olika. Dock fanns det ingen rea, förutom tröjan jag köpte. 
Vintage finns det ju gott om i Berlin. Vi hann bara med att besöka två butiker, Made in Berlin (bilden) och Alex Vintage. Made in Berlin var en väldigt välorganiserad butik med mycket originella och storslagna plagg. Även om man inte hittar något var det en upplevelse att vandra genom butiken. Jag köpte ett par solglasögon.
På Alex Vintage handlade man på kilopris, alltså var fyndfaktorn stor. Det fanns en hel avdelning för bara klänningar, underbart! Dock hittade jag inget... provade en klänning som nästan passade, vilket var synd för den var väldigt fin.
Konstig skärpa på bilden....

Det var allt om Berlin från mig. En stad jag absolut måste besöka igen, hann bara se typ en femtedel av staden kändes det som. Auf Wiedersehen!

Berlin del 1: East Side Gallery och zoo

Kategori: resa

I onsdags åkte jag och min kära klass på klassresa till Berlin, och där har vi varit fram tills igår. Och nu är jag förkyld, typiskt... Det har i alla fall varit jätteroligt och jag saknar det redan! Berlin var en jättefin och spännande stad, med bra butiker och upplevelser. Vi hann göra rätt mycket, och jag tänkte dela upp resan i två inlägg. Kommer inte få med allt vi gjort, men i det här inlägget ska jag skriva om East Side Gallery (Berlinmuren) och Berlin Zoo.
I torsdags åkte vi med buss på en guidad tur genom Berlin, ett bekvämt och effektivt sätt att se stan på. Här är förresten Brandenburger Tor. Det området var väldigt mysigt och händelserikt. Hörde att One Direction skulle till Berlin i lördags, undrar om de bodde i just det området då där Berlins finaste hotell ligger. De träffade jag tyvärr aldrig. Hade varit kul...
Här är Berlinmuren i alla fall, eller East Side Gallery som det kallas. Det var en väldigt glad plats och böand det bästa på resan. Jag gillar hur man gjort om något som fängslade folk till en plats för uttrycksfrihet i med målningarna på muren. Jag hoppas de bevarar muren, det hade varit så synd att riva ner den.
Jag och Batman. Ursäktar mitt duckface.
Efter lunchen fick vi välja en aktivitet och jag valde att gå på Berlins Zoo. Det var så himla kul och antalet djur var oändliga! 
Pelikaner
Elefant
Sälarna var roligast. Hade hoppats på se valrossar men jag tror inte att de hade några. Det närmaste jag kunde komma var sjölejon, och de var också coola. Detta är en sjöbjörn tror jag... kan mycket väl ha fel.
Verkar kul att vara en säl. 
Nästa del av Berlinresan kommer imorgon! Då skriver jag om Tv-tornet och shopping. 

Sommar från Monki

Kategori: kläder och utstyrslar

Nu när sommaren nästan har kommit blir man extra peppad på nya sommarkläder. Här är några från monki som jag gillar extra mycket. Favoriten är den långa, orangea, så härlig och älskar mönstret! 

Om min vecka

Kategori: foto

Detta är vad jag har gjort i veckan
börjat använda vårskor
- jag har maratontittat på Doctor Who - 1 säsong på 1 vecka, that's how I roll
- jag har arbetat med mitt svenska arbete om litteratur från Romantiken, och nu är det äntligen klart! 
- jag lyckades hitta världens godaste kola från Thorntons. Minns när jag var i Skottland för några år sedan, då köpte vi en hel kartong av den kolan. Så himla god att det inte är sant
- nu är det sommar, tycker jag, för idag var det hur varmt som helst och man kunde för första gången gå utan jacka eller varm tröja
Trevlig sommar på er! c:
 

Musiktips!

Kategori: musik

 Måste bara tipsa om en ny låt av kpop gruppen T-ara N4, som är består av 4 medlemmar från gruppen T-ara. Jag älskar T-ara, de är en av mina favorit tjejgrupper inom kpop eftersom deras låtar är alltid så himla originella, och denna låt är verkligen inget undantag. Låten heter i alla fall Jeon Won Diary. Diggar inte helt saxofon riffet i låten, men annars är den så himla bra och dansvänlig! Typisk sommarpartylåt. Den påminner lite om låten Party for everybody som var med i ESC förra året, eller är det bara jag som tycker det?   

Tick tock

Kategori: sånt jag köpt

Igår hittade jag en jättefin klocka från Svenska Urfabriken Göteborg. Kanske lite konstigt att man kan bli så förtjust i ett väggur, men jag tycker att den är så fin! Jag gillar ju vintage och det är ju lite vintagestuk över den eftersom den ser så åldrad ut. Nöjd med den!