bullehund.blogg.se

Julkalender!

Kategori: okategoriserat

Tjoflöjt! Nu är det så här att den fina Emily Dahl har skapat en julkalender som vi bloggläsare kan delta i! Det går ut på att skriva ett inlägg varje dag (fram till den 24 december) på sin blogg, om olika saker. Så jag ska vara med i den, vilket innebär att nästan varje dag nu kommer det att komma ett inlägg i julkalendern. Så ni vet vad jag håller på med haha. Tummen upp för det!

Måndagspepp

Kategori: musik

Woho, måndag igen. Känner ni er också lite sega nu, sista veckan innan årets mysigaste månad? Jag gör det i alla fall. Så för att hämta kraft och pepp hittade jag den perfekta pepplåten som jag ska lyssna på varje dag nu bara för att den är så grym. 
Hi Fashion - Amazing 
Hoppas ni också får en bra, sista novembervecka! <3 

Allons-y

Kategori: händelser

Igår var en stor dag. The day of the doctor. Doctor Who's 50 års jubileum, som innebar ett extra stort avsnitt med både tionde och elfte doktorn! Fantastic! Typ allt jag såg över hela internet igår var om 50 års jubileumet, helt galet är det att se hur hela världen bara fylls med doctor who. Ni kanske såg Google's Doctor Who tema på sin logga?
                
Jag älskar ju denna tv serie väldigt mycket, så jag och Olivia firade den med doctor who kväll. 
Olivias fina målning
Vi bakade Doctor Who scones i form av Tardis, bow tie, ett "monster" som jag inte kommer ihåg vad de heter och weeping angels (bilden). Också kände vi att vi var tvugna att ha "fishfingers and custard" eftersom det är elfte doktorns favoritmat. Det var inte så farligt faktiskt.
Så till jul kommer nästa avsnitt som verkar bli helt WOW typ. Det sorgliga är att det är Matt Smith's sista avsnitt. Kommer sakna honom jättemycket, men Peter Capaldi tror jag kommer bli jättebra.
Tills dess, Geronimo!

Fiction

Kategori: kläder och utstyrslar

Suddigt, jag vet... men men
Dagens klädsel
Ville bara visa er min relativt nya halsduk från Monki som har den finaste, perfekta höstfärgen. En blandning av guld och brunt... rostigt... eller nåt. Så mysig! Om ni undrar så är byxorna också från Monki och tröjan från H&M.
Här kommer ett litet önskemål: Snälla, kan alla ta och sluta sätta upp julpynt nu! Jag blir så FRUSTRERAD när jag ser alla ljusslingor och dekorationer på torget. Det är bara november. Typ vid första advent kan man börja pynta tycker jag. Och när man ska sätta upp julgranen på torgen har jag en jättebra plan för men den är lite komplicerad så jag tar inte den nu. Men ja, ta det lite chill. Om man börjar så här tidigt förlorar pyntet all sin charm. Tack!
Dagens låt: The xx - Fiction   

Cheesecake och tumblr

Kategori: matlagning & goda ting

Cheesecake är nog det godaste som finns. Så därför bakade jag det igår, det blev mycket gott måste jag säga.
Ett inlägg om bara cheesecake blev lite tunnt tyckte jag. Så jag passar på att säga att ni ju kan följa min tumblr-blogg, som består av... eh, mycket. Inspiration, mina idoler, fina saker, tv serier, lite mopsar då och då, musik och annat bra. Bloggen heter i alla fall sparklingpugs.tumblr.com (fint namn, i know). Kolla gärna in!
Dagens låt: M.I.A - Warriors

Thor 2 och dramatiskt väder

Kategori: dagar som går

Gårdagens outfit
Tröja och tights - H&M, Klänning - Monki
Gårdagen var ganska så väldigt jättebra. Mest för att jag gick och såg Thor: The Dark World med en kompis. Vägen dit var dock problematisk - när jag gick till bussen blåste det först jättemycket. Sen regnade det och plötsligt haglade det! Precis när jag tagit skydd under ett tak så kom ett ljus och direkt efter ett dånande åskmuller. Jag var livrädd ett tag men sen gick det över haha. Dramatiskt värre! Undrar om åskan berodde på att vi skulle se just Thor haha.
Men i alla fall, Thor var jättebra! Jag älskar ju superhjältar så den här hade jag sett fram emot. Bra effekter och story - coh Tom Hiddleston (Loki)! Älskar honom, han är så bra. Också spelade Christopher Ecclestone (9:e doktorn i Doctor Who) fiende. Kortfattat, gå och se den!
Förresten, glöm inte att lyssna på Arcade Fire's och M.I.A's nya plattor! De är sjukt bra

Vinter från The Whitepepper

Kategori: kläder och utstyrslar

The Whitepepper kan nog vara mitt favoritklädmärke, deras kläder bara skriker av min stil.Nyligen släpptes deras vinterkollektion och här är några av mina favoriter från kollektionen
Deras klänningar är alltid så fina
Älskar särskilt vinterkapporna
Glasögonen! <3
thewhitepepper.com 

Just nu läser jag...

Kategori: böcker

Just nu läser jag boken "The picture of Dorian Gray" av Oscar Wilde. Kan hända att jag har hittat en ny favoritbok - tillsammans med "Stolthet och Fördom" förstås. Nämen ja, den är i alla fall väldigt, väldigt, väldigt bra. Läs!

Malmö

Kategori: foto

I helgen var vi i Malmö och hälsade på Farfar. Det var väldigt mysigt, fast regningt
Vi gick på stan
Också var vi inne på Emporia. Ni vet det där köpcentret som är störst i Sverige (Norden också?)
Jag tyckte inte det var så dumt faktiskt - inte så stressigt som jag trodde det skulle vara. Men utbudet på kläder och sånt var inte så stort, för att vara en så stor byggnad. Men roliga matbutiker hade de, som frozen yoghurt och ett stlle som sålde dumplings och andra asiatiska rätter.
Hade aldrig ätit dumplings innan, och nu längtar jag redan efter att äta det igen. Så gott!
Finaste labradoren Peggy 
Fin avslutning på ett fint höstlov. Hade gärna haft en veckas lov till dock...