bullehund.blogg.se

Så kan ju en fredag se ut

Kategori: dagar som går

Man kan gå till självplock i spöregn och plocka jordgubbar i mängder
Och äta mängder
Lunch; Melon och halloumi sallad. Bästa salladen nu på sommaren. Melon av olika slag, gurka, ruccola, halloumi, solroskärnor + jordgubbar och foccacia = <3
Middag; Lax med fetaost, dillstuvad potatis och sallad
Min älskade lilla fluffboll
Man kan baka frusen yoghurt bars med müsli och jordgubbar. Och äta en på kvällen med té. 

Det var ett tag sen nu

Kategori: okategoriserat

HEJ PÅ ER
(photoshop master no. 1)
Ville kika in här och ursäkta min långa frånvaro. Jag har varit på läger så det är därför jag inte har skrivit på ett tag. Men nu är jag äntligen hemma igen! Fast redigt trött är jag nu. 
Nu ska jag börja njuta av sommaren ordentligt. Gå långa promenader, road trips, äta glass och jordgubbar, bli solbränd, skriva, läsa, cykla, ha det fint. Tjoho

Musiktips: The Knife

Kategori: musik

En dröm jag har är att göra musik som The Knife. Tycker om dem så himla mycket - absolut den bästa, i alla fall svenska, gruppen. Det är så galet och genialiskt och unikt och konstigt. Vill bli som dem.
Ja i alla fall var inte poängen att jag skulle pladdra på om mina musikdrömmar. Ville bara tipsa er om att; the Knife har släppt ett nytt album som innehåller nya versioner av några av deras låtar. Och det är så himla svängigt och bra, Shaken up versions heter det. Nya versionen av Without You My Life Would Be Boring är för övrigt askul att springa till, så ni vet.
Och de har även för ett tag sen släppt en fantastisk låt tillsammans med organisationen Europa Europa, som heter För alla namn vi inte får använda. Den handlar om att öppna Europas gränser och jag ryser av hur bra den är. Klockren. 
Tjolahopp tjolahej titta på videon här
 

Konstiga kuddar och disktrasor

Kategori: okategoriserat

Upptäckte ganska nyligen att H&M har en inredningsavdelning. Och åh det finns så himla mycket konstigt och fint! Finns bara i butik i Stockholm dock, och online... Men ja, det finns himla fina grejer! Tallriken med hunden <3
 
Finast av alla är nog ändå den här disktrasan
                                    
 
Så tjusig

Syster Sol på Liseberg

Kategori: musik

I skrivande stund är jag sjukt stressad, haha. Försovit mig en timme.
Meeen i alla fall, här är bildern från konserten med Syster Sol på Liseberg i torsdags. Jag var där med Annie och Olivia. Det var fantastiskt bra. Bilderna får tala lite för sig själva
                       
Femtastic!
Cleo & Kristsin Amparo!
Syster Sol!
Sen dansade vi hela vägen hem

Sommarlov!!

Kategori: kläder och utstyrslar

Gissa vad? Nu, mina vänner, har jag äntligen sommarlov!! Hur underbart är inte det? Igår var det skolavlutning och det firades med tårta och konsert med Syster Sol (!) på kvällen. Jag såg ut så här (älskar att ta outfit bilder utomhus men ljuset är ju svårt)
Åh vad underbart. Bilder från konserten kommer sen, tror jag.
Hoppas ni får en fin sommar allihop!

Inte bara grå

Kategori: kläder och utstyrslar

Det är varmt, väldigt varmt och fint. Mitt hår är fluffigt, ansikte fräkningt och varför bara ha en grå tröja när man kan ha en grå tröja med tapirer på?
T shirt från Monki

I sommar ska jag krossa patriarkatet

Kategori: ord & tankar

Vet ni vad? Idag var jag och köpte en bikini som är så himla fin och randig.
För ett år sen hade det inte varit ens möjligt i min värld. När jag har letat badkläder innan har bikinis varit helt uteslutet. Det bara var så helt enkel. Dels kändes det inte bekvämt - men det fanns, och finns ännu, en oskriven regel om att i fall man är större en en storlek small så var bikini förbjudet. Så jag övervägde det inte ens. Nope, ingen bikini för mig inte! Jag. Vill. Inte. Men egentligen tyckte jag ju att de var så fina. 
Året är 2014 och sommaren närmar sig. Jag funderar på badkläder och ser fina bikinis. Först tänker jag nej. Sen slår det mig - varför inte? Varför ska inte jag också få? Det finns ingenting som säger att inte jag också ska få ha bikini. Bara äckliga, patriarkala strukturer som kan gå och slänga sig i väggen. Så jag bestämde mig för att i år kör jag! Och jag är så glad att det är fler än jag som insett det. Ju mer feminismen växer, desto mer växer självförtroendet hos människor. Fler och fler vågar klä sig i det de verkligen vill. Där har ni ett resultat av feminismen.
Vill du ha bikini, ha det! Vill du ha badräkt, ha det! Badbyxor, våtdräkt, simfenor - ha vad tusan du vill, oavsett kroppsform! 
Det är min kropp, jag bestämmer. 

Torsdagens outfit

Kategori: kläder och utstyrslar

Det var ju inte jag som tog studenten i torsdags, men lite finklädd fick man ju vara ändå! 
Klänning från Staring at Stars

Han tog studenten

Kategori: händelser

Igår tog min käre bror Jacob studenten!
Snyft snyft. Nej, var jätteglad för honom såklart! Och han var glad han med. Vi hade ett trevligt firande hemma, men i stan var det totalt fullproppat när eleverna skulle åka på flak. Kul ändå att se!
Stolt syster är jag. Lycka till i framtiden Jacob, och skriv historia. Massa historia!

Tooticki

Kategori:

Här sitter jag och äter keso med jordgubbar, russin och cashewnötter. I morses planerade jag att vid den här tiden skriva ett inlägg om hur skolan varit så jobbig och ughh, vill bara ha sommarlov. Men faktiskt så kom jag hem ytterst lycklig och stolt. Heja heja
Är så himlans förtjust i min nya t shirt från Monki också. Att något så simpelt kan vara så underbart

Prideparaden 2014

Kategori: ord & tankar

Pride är alltid en tid av glädje, en vecka av frihet och trygghet. En trygghet som man inte har annars. Att få vara öppen med vem man är och vem man älskar utan att gå rädd. En kärlek som betsraffas med dödstraff i flera länder och skuggas över i andra. 
Det har alltid varit målet med Pride att stoppa hatet mot HBTQ-personer. En kamp som kan kännas helt hopplös när läroböckerna i skolan fortafarande exkluderar allt som inte är heterosexualitet. I ett Europa där EU parlamentet fylls av fler och fler som vill dra in mänskliga rättighter. Det känns som att vi bara fortsätter falla.
Idag sken solen starkt på oss. Solskenet blandades av regn som bildade en regnbåge utan gränser. Göteborg fylldes av tusentals människor som tror på att kärleken vinner över hatet. Fler än någonsin. Högljuddare än någonsin. Förändringen låg i luften och jag kände den, den har kommit. Tiden då vi inte längre tänker tolerera diskrimineringen. Det har alltid varit målet och trots att det blir svårare så börjar fler och fler sluta upp. Jag tror på oss. Jag tror att vi till slut kommer vinna, i alla fall gjorde vi det idag och alla de människor som var där tror också på en bättre framtid. Soraya Post, som var där och nu ska till EU parlamentet som första representant för ett feministiskt parti någonsin, är ett tydligt bevis på att vi kan göra förändring om vi vill. Det är nu det händer.
Var stolt över dig själv