bullehund.blogg.se

Bland hundar och vårbrisar

Kategori: dagar som går

I helgen var vi i Skåne för en kort visit i vårsolen med hundar, långpromenad, joggingturer och tårta
Peggy var där!
Hundar är så roliga att fota, särskilt Zak
Alltså den här bilden <3
Vi gick på en lång promenad
Hundarna imponerade genom att stå på en stock
Vi såg gamla hus
Ett litet hobbithus
Också fikade vi, mums
Åh det var ett alltför kort besök. Vi kom på fredag och åkte hem på söndag, det hanns inte ens med ett besök på Haväng. Men fint var det, längtar redan tillbaka!

Lite sengångare

Kategori: kläder och utstyrslar

Idag hade jag en blå, prickig klänning från H&M
Och en brun kofta till det!
Har varit på mässa hela dagen idag. Man blir alltid så trött av mässor, för man äter typ ingenting och det är varmt och mycket folk. Så ja, nu är jag trött som en... sengångare.
Förresten, sorry för att outfitbilderna blir så suddiga... det är så svårt att inte få det suddigt när kameran tar bilden automatiskt. Men det här får vara bra så länge, ska försöka lära mig mer haha.
Dagens låt: Haim - Forever

23 mars

Kategori: ord & tankar

Var ute på en promenad längs havet idag och blev sugen på att skriva, så det gjorde jag. Det är inget som är särkilt genomarbetat men tänkte jag lägger upp den här i alla fall! Vet inte om det jag skrev är sant, blev bara nyfiken på vilka de personer jag gick förbi var, så jag lät fantasin avgöra. Ingen fisk blev skadad alltså, vad jag vet. 

-

Här går två äldre kvinnor och pratar om de mest ovanliga besvären man kan tänka sig. De samtalar, livligt och glatt, om brevbärare. Två andra kvinnor vandrar också tillsammans och lika glada och livliga är de.

Här går gifta par i medelåldern, i tystnad. De vill tro på att de ska leva lyckliga i alla sina dagar tillsammans. Solnedgången lyser upp brovägen, ett par sätter sig på en bänk och omfamnar varandra. Deras tro på evig kärlek växer sig starkare. Ett annat par ser bara förbannade ut och hårt landar deras fötter på brons träplankor när de raskt tar sig fram. Solnedgången når inte dem.

Och här går jag, den enda individen på hela strandpromenaden utan någon annan vid min sida att avnjuta solnedgången med. Jag vill känna tyngdlöshet. Tyngden från mitt hjärta, min hjärna, mina ben, hela min kropp, börjar kännas oumbärlig. Men ljudet av mina fotsteg när jag sakta går längs med havet blir en påminnelse om att jag finns. Och vilket vackert ljud det är.

En man står på en mossig klippkant och kastar med sitt metspö. Jag sätter mig på en grå gammal bänk och tänker, kan han inte bara lämna fiskarna i fred? Fångar han en fisk är den för liten och kastas tillbaka i havet med ett permanent sår i strupen som svider varje gång den öppnar munnen.

Tystnaden är mer full av liv än den mest folkfyllda storstad i Japan. Ljudet av vågor som sveps in med vinden och sedan med ett kluckande ljud slår emot bergskanten. En kråka flyger förbi. Den kraxar högt och jag hör hur dess vingar slår som hjärtslag, klapp, klapp, klapp. Så nära livet man kan komma.

Heja selfies!

Kategori: sånt som andra gjort bra

Friends lanserade nyligen en kampanj vid namnet #unselfie. Vad går den ut på? Jo, de berättar om att många ungdomar idag utsätts för mobbning när de lägger upp bilder på sig själva. Därför tycker Friends, att vi genom den här kampanjen, ska dissa selfien och använda en svart ruta som profilbild. Det är ju insidan som räknas.
Alltså... va!? Hur tusan tänkte de nu? Att sluta lägga upp selfies på sig själv löser ju inte problemet - det är ju inte offret som ska straffas, utan den som mobbar. Det är ju precis som att säga att "ja, om du inte vill bli mobbad för ditt utseende så får du sluta synas". Men nej Friends, jag tänker inte sluta synas eller låta någon annan hindra mig från att tycka om mig själv!
Hej Blekk skrev jättebra om kampanjen här. Och var med och dissa kampanjen genom att lägga upp selfies och hashtagga med #unselfie! Heja selfies!
Ha nu en fin lördag~

Snurrig på en onsdag

Kategori: kläder och utstyrslar

Onsdag och en blommig klänning från H&M, som inte är jätteny, men inte har visats här på bloggen. Så här är den.
Just nu känns min hjärna som ett enda surr. Vet inte om jag har någon koll alls, har haft fullt upp hela dagen så nu blev det till slut kortslutning eller något. Det får väl bli som det blir med allt som behövs göras.
Dansade lite med låten Istanbul i huvudet

Nya smycken från pill

Kategori: dagar som går

Trots regn och blåst har jag haft en fin dag idag. Var nämligen ledig! Då kan det ju inte bli så fel. Var i simhallen och simmade först. Sen åkte jag till Ikea och åt vegetarisk risotto (och handlade lite saker). Kom hem och var trött, men jag har lyckats få läxorna gjorda i alla fall.
Men som en liten solgstråle kikar fram mellan regnmolnen, kom även två nya broscher som jag beställt! De är från pill jewelry. En vanlig brosch och en collar-broach, båda med bästa symbolen på! 
Tjusigt! Förresten så har jag ingen aning om jag stavade brosch rätt. Konstigt ord.

En regnig fredag med mycket irrande

Kategori: dagar som går

Vädret idag alltså. Usch och fy, massa regn och blåst så man nästan blåser omkull. Och jag såg att nästa vecka skulle det snöa, nej nej nej!
I alla fall, jag och Olivia trotsade regnet och åkte in till Göteborg på eftermiddagen. Vi skulle gå på konstutställningen Period Pieces på Urban Artroom. Det var lättare sagt än gjort. För först stod vi vid spårvagnshållplatsen och bara irrade runt en stund. När vi väl gick på en spårvagn så visade den sig gå åt fel håll. Så där åkte vi, långt dessutom innan vi kunde byta. Väl framme vid korsvägen så skulle vi ju hitta rätt gata också, blev lite obligatoriskt irrande där med. Så vägen till utställningen tog kanske en halvtimme längre än vad den hade behövt...
Period Pieces är en utställning om mens och den tabun som finns kring det i samhället. Vissa verk var till och med skapade med mensblod. Jag tycker att utställningen var bra och väckte mycket tankar. Vi måste släppa våra fördomar och rädsla för mens, det är ju helt naturligt! Dock var utställningen rätt så liten, som man kanske kan förstå eftersom det inte är någon större förening, men det var ju lite synd att det tog slut så snabbt när det tagit sådan tid att ta sig dit (fast det var ju i och för sig vi som var klantiga). Efteråt fortsatte diskussionen länge dock. Jag tycker ni ska se den om ni har vägarna förbi! Går hela mars och gullig hund fanns där också.
Innan vi tog tåget hem igen så tog vi en sväng förbi Monki och Starbucks för kaffe/varm choklad. Och jag köpte det efterlängtade mobilskalet!
Älskar det så mycket. 
Dagens låt: MØ - Maiden

När bulldogs har polotröjor

Kategori: okategoriserat

Den här alltså, var bara tvungen att dela med mig. Det är ett mobilskal med bulldogs. Som har polotröjor. Och glasögon. Underbart. Hamnar längst upp på min önskelista just nu!
Skalet är från Monki, ni hittar det här
Ha en fin, och solig, onsdag! <3

#Kärleksbomba

Kategori: okategoriserat

Detta är ett tack till alla fina kvinnorättsaktivister som varje dag kämpar, världen över, för att vi ska få ett rättvist samhälle. Här i Sverige har vi en relativt stor frihet i att stå upp för oss själva utan att komma till skada eller bryta mot lagen. Men det finns andra länder där att stå upp för kvinnors rättigheter inte är tillåtet och kan rent ut av sätta ditt liv på spel. Ändå finns det aktivister som kämpar på  för att få en förändring, och jag hyllar deras mod. Kärlek till er!
Kärleksbomba är ett projekt skapat av organisationen Kvinna till kvinna, som går ut på att sända kärlek till kvinnorättsaktivister världen över, och speciellt till Maia Kvaratskhelia, Lanja Abdulla och Nelly Cooper. Jag tycker att ni läsare också ska delta och ni kan läsa om hur här
Peace!

Kampen fortsätter

Kategori: dagar som går

Här kommer lite bilder (mobilbilder) från gårdagens demonstration i Göteborg, som gick från Gustav Adolfs torg upp till Götaplatsen! "Temat" var hållbara arbetsvillkor för kvinnor och ungefär 5000 personer uppskattades vara där. Det var väldigt fint och solen sken på, kanske var det finaste dagen hittils på året, igår
 

8:e mars

Kategori: ord & tankar

Idag är dagen, internationella kvinnodagen, och det har firats! Var på demonstration i Göteborg (bilder kommer) och hade det väldigt trevligt, fast än jag frös ganska rejält mot slutet. Men lite keffe löste det.
Självklart älskar jag kvinnodagen, men egentligen borde den ju inte finnas. För anledningen till att den finns är ju ett ojämställt samhälle där alla dagar, förutom denna, är mansdagar. Så kom inte och säg att det "borde finnas en internationell mansdag också" för det har vi redan 364 av. 
Tills vi når ett jämställt samhälle är det här i alla fall vår dag. En dag då vi ska ta för oss och inte tolerera någon skit, inte följa några kroppsideal och inte bli nervärderade på grund av våra kön. Vi ska sjunga, demonstrera, dansa och krossa patriarkat för det förtjänar vi. Glad internationell kvinnodag!
Mina tre peppande favorit-låtar för dagen
Tikkle me - Time to act (Systraskap remix)
Cleo - Tagga ner
X-ray spex - Oh bondage, up yours!

Morgonglädje

Kategori: dagar som går

På ett sätt var detta den bästa morgonen på länge, vilket ju låter konstigt eftersom det varit vanlig skoldag och jag fick gå upp tidigt som vanligt, och gjorde samma saker som jag alltid gör. Men så kom det som gjorde min morgon så bra. 
 
Jag stod och gjorde frukost, pappa satt och läste tidningen.
Pappa: Ska vi åka till Liseberg?
Jag: Eh, va, när då?
Pappa: Den trettionde juli
Jag: Ok... fast varfär skulle vi göra det?
Pappa: För att se Patti Smith
Jag: ..... va? VAAA!?
 
Och jag hörde rätt. Patti Smith (min kanske största förebild) kommer till Göteborg igen och glädjen är obeskrivlig! Har gått runt och glatt mig åt det hela dagen. Jag såg ju henne i somras, och det var bland det bästa jag varit med om. Har längtat tillbaka så, men nu kan jag längta framåt i stället! Så, nu förstår ni varför jag är en glad mops idag. 
 

Bloggkärlek och en feministisk vecka

Kategori: sånt som andra gjort bra

Nu har vi en grym vecka framför oss. Inte bara är det fettisdagen imrogon (semlooor <3) - på lördag är det ju internationella kvinnodagen, vilket ju kommer bli jättekul! Jag känner peppen redan nu och tänkte därför att jag ska fira hela veckan genom att ha lite feministiskt/kvinnligt tema på bloggen! Om jag inte får skrivtorka... nämen ja, med lite inlägg om allt möjligt, kanske film/boktips och spellistor, får se vad det blir helt enkelt. Fira ska det i alla fall göras!
Tänkte börja med lite bloggkärlek. Jag läser rätt många bloggar, och de flesta är feminister så listan på bra bloggar skulle kunna bli lång. Men här kommer några favoritbloggar och andra hemsidor som har feminismen, och annat fint, som ett huvudsakligt tema!
 
 - hej.blekk.se Kanske min favoritblogg om feminism som jag har tipsat om förut, Michaela är så bra! Ett måste!
 - En blommig tekopp Jättefina Emelie skriver jättebra, gripande och roligt. Dessutom har hon ett riktigt bra öga för         vintage
 - Grrl collection En hemsida om riot grrrl scenen, och annan bra musik av grymma kvinnor, som jag följer slaviskt
 - Fittjournalen Här har vi en till blogg med klockrena och ärliga texter om feminism och annat viktigt
 - Nanna Johansson Kan man inte få nog av Nanna's grymma seriealbum så kan man läsa hennes blogg för ännu mer skratt
 - HanaPee Också en rolig blogg, om feminism, men även livet i allmänhet, med Hanna's underbara humor och grymma texter. 
 - When you are a feminist Avslutar med bästa tumblr bloggen!
Önskar er en underbar vecka! <3