bullehund.blogg.se

Recept: avokadopasta

Kategori: matlagning & goda ting

Alltid när jag ska vara kreativ och laga mat slutar det i att jag panikartat springer omkring och gråter i köket för att ingenting blir klart. Det brukar bli gott till slut ändå, men jag har ett äss i rockärmen som jag brukar dra om man vill ha något megagott och löjligt enkelt (fast det brukar bli lite kaos ändå).
Avokadopasta (en portion)
1. Koka pasta. Man kan välja nästan vilken pasta som helst, jag brukar ta penne eller spagetti
2. Avokadosåsen; 1 avokado är själva basen, och sen kan man smaksätta den hur man vill. Jag brukar ta...
Lime/citron
Liiite vitlök
Basilika
Persilja
Salt och peppar
Mixa allt tillsammans med förslagsvis en stavmixer, så det blir en krämig sås
3. Blanda tillsammans med pasta et voilà! Bon appetit! Servera tillsammans med valfri grönsak, bönor eller som tilbehör till något större protein. Idag tog jag kikärtor, paprika och rödlök.

Hmm, nej...

Kategori: kläder och utstyrslar

Det här med outfitbilder alltså.... Det blir ju aldrig bra med ljus, plats, poser osv. Så förbaskat svårt! Ja, det fick gå i alla fall.
Randiga klänningen, bolltröjan och vita strumpbyxor för att pigga upp vädret lite
Det är grått, blåsigt och spöregnigt ute så ljuset var ju poff borta idag. Just nu regnar det på rätt kraftigt, men förut var det sånt där jobbigt duggregn som blåste in i ansiktet på en fast det var för lite för att man skulle ha paraply. Sånt regn irriterar mig något fruktansvärt.
Min dag, för övrigt, har varit finemang. Fredagen innan höstlovet ni vet. Dessutom hade jag bara en lektion, massa håltimma och ett prov. Som gick toppenbra. Också åt jag lunch ute, en god sallad med chévre och annat gott.

Bot mot hopplösa höstdagar

Kategori: ord & tankar

Här sitter jag och halvtittar på Hela Sverige syr, med datorn i knät som tar upp halva uppmärksamheten. Såna här kvällar får hösten att kännas hopplös. Man vet liksom inte vart man ska ta vägen. Löven börjar falla allt för snabbt ner från träden. Det blir grått, regnigt och den där bitande kylan söker sig in under vantarna. 
Då får man lite ångest. Men jag tänker på allt bra som kalla, gråa höstdagar har att ge. Som...
 
- Varma koppar té som lugnar när man kommer hem från en stressig skoldag
- Timmar spenderade med en bra bok i hand
- Långa bussfärder genom gråa landskap med musik i öronen, drömmandes vad som skulle kunna vara 
- Att sticka vantar som aldrig blir klara
- Doften av nybakad äppelpaj med vaniljvisp
- Kanelen på morgongröten
- Att skrämma sina vänner utan större anstsrägning eftersom allt är så kusligt nu
- Bra filmer på bio
- Lördagar framför teven med Harry Potter filmerna och sötpotatis-chips
- Luddiga halsdukar
- Regnsmatter mot fönstret när man ska sova
- Hutter och rysningar när man slänger igen dörren bakom sig efter en kall, blåsig promenad
- Att strunta i håret på morgonen, för det kommer ändå bara lägga sig i omöjliga lockar så fort man sticker ut näsan i den förbaskade vinden
- Att bara kunna vara ensam med sin varma kopp och bok, utan anledning men det finns så mycket mening i det
 
osv. 

En utstyrsel, ungefär

Kategori: kläder och utstyrslar

Några snabba outfitbilder som jag tog när jag egentligen borde göra mig redo för att åka, men nej, jag skulle bestämt ta dåliga bilder som fick med halva utstyrseln. 
Men men. Så här kan man ju se ut när man ska på släktträff
(ja hej på dig finne, tjusig du är)
En paisley-klänning köpt på Beyond Retro. Överdelen av den. Den slutar en bit under knäna ungefär, ni kan ju föreställa er helheten i alla fall. Finfint!
Också den bruna Monki-tröjan till det. Som jag använder lite för mycket känner jag. Men den är så himla fin och bra, passar till nästan allt. Också är den ju brun. Brunt är fint.
Klart slut! 

Liv Strömquist - "Kunskapens frukt"

Kategori: böcker

Tips tips tips!
Fast, behöver jag ens säga något om den här? För vi vet ju att Liv Strömquist är grym.
Nåväl. Jag köpte hennes nya bok "Kunskapens frukt" på Bokmässan, där den sålde som smör. Nu äntligen har jag läst ut min förra bok så jag kunnat sluka den här. Jag har några sidor kvar men de lär inte överleva helgen. 
Vad jag tycker? Tja, Liv Strömquist skriver en bok om fittor - om varför det tar emot att ens yttra det ordet. Hur har synen varit på det könsorganet varit genom historien? Varför något så naturligt som mens är något vi tvingas skämmas över? Fakta som både roar och får en att vilja slita av sig håret av irritation. Det är en bok om tankar som gnager inom oss och vill ut, om alla knäppa tabuer vi egentligen bara vill knyckla ihop och slänga i papperskorgen.
Kortfattat; I love Liv. Älskar boken. Läs läs läs!

Flowy pants

Kategori: kläder och utstyrslar

Äntligen invigde jag idag mina nya byxor från Monki. Som min vän Annie skulle beskriva dem; flowy! Så sköna och så röda (eller orangea kanske de är?)!
Till dem hade jag min långa kofta och brun mössa, det är kallt ute nu...
Och en First Aid Kit t shirt som jag köpte på deras konsert i Trolhättan, så länge sen som februari 2013. För vet ni vad? Ikväll ska jag på deras konsert i Göteborg! Hur underbart? Det blir faktiskt tredje gången jag ser dem och de är så sjuuukt bra. Men det vet ni ju redan. Kul att första gången jag såg dem den där dagen 2013 så var det på en liten scen, utan minsta trängsel. Hur lätt som helst att hamna längst fram. Det var intimt och de kunde t.o.m spela akustiskt utan att någon fick problem att höra. Nu fyller de konserthus på direkten. Det är häftigt och man känner sig nästan lite stolt och glad för deras skull, haha.
Fint ska det bli!

Trädgårdsföreningen

Kategori: foto

Ja som sagt var jag och pappa i Göteborg igår. Vi gick till Trädgårdsföreningen som exploderade i färger. Traskade runt och fotade träd och sånt som en fantasilös person som jag gör. Mitt fotograferande är väl inte på en särskilt hög nivå, men man får ju öva helt enkelt. Vi avslutade dagen med Vivian Maier fotoutställningen (otroligt bra!), och då blev jag verkligen inspirerad till att bli bättre.
Men här är bilderna från fina Trädgårdsföreningen i alla fall! 
Böljande grusvägar och gula löv
Typ världens finaste hus?
Palmhuset
Och jag

Att ta vara på den mest magiska av årstider

Kategori: kläder och utstyrslar

Pust. Nyligen hemkommen, sitter nersjunken i fåtöljen med benen uppsträckta, trött som en... trött person. Idag har jag haft en ytterst fin dag i Götet med pappa. Tog med kameran för att fånga denna fina årstid innan det är för sent. Jag orkar inte med hur magisk hösten är, och hur kort tid den magin varar.
Så vi har traskat, fotat, gått på utställning och druckit pumpalatte (åh så gott det ääär), bland annat. Mer om det kommer sen. Här är i alla fall en bld på hur jag såg ut idag
Ja, jag vet att jag har en hand på huvudet, men det får väl vara så. Min grymme far lurade mig att ställa mig framför statyn för att det skulle bli så, jag visste alltså inte om det. Fy.

Ni kan melodin nu

Kategori: kläder och utstyrslar

Åh vilka fina kläder jag har idag, tänkte jag i morses. Sen kom jag på att hallå, det är ju precis samma kläder som jag haft i mina två senaste inlägg om utstyrslar, fast blandade med varandra. Också insåg jag att det är lite så här jag ju ser ut mest hela tiden. Ett par färgglada strumpbyxor, en klänning alternativt byxdress och en varm tröja. Det är en vinnande kombo. Men jag blir lite trött på bristen av innovation. 
Hå hå ja ja. Visst finns det vettigare saker att ägna tankarna åt. Som franskaläxor, böcker, vegofärssås och hur tusan någon fick idén om att använda löss i visst lösgodis.
Tröja - Monki, Byxdress - Beyond Retro, Strumpbyxor - H&M

Höst, höst, höst

Kategori: foto

En lövtäckt grusgång. Han, som alltid protesterande drar sig kvar vid varje sten, drar omedelbart iväg med mig för att känna löven flyga kring hans tassar. Pälsen må vara vit som snö, men hösten vill han hålla kvar i så länge det går. Precis som jag. Löv, ni hör hemma på träden, flyg upp igen och våga inte förmultna där på marken.

Kylan biter tag i mina spruckna händer. Vinden är stark och kall, men det är ju därför man gosar in sig i stora halsdukar. När vi kommer hem värmer hans mjuka päls mina kalla händer och det kryddiga téet mitt inre. Blåsten drar i äppelträden där ute. Här inne är det varmt och tyst. Han smälter in i fårskinnet på golvet. Och jag smälter in i de gula löven, den gråa himlen, de varma smakerna av kardemumma och kanel. Hösten talar mitt språk. Jag älskar varenda litet hörn av den här tiden på året.

Instagram, september

Kategori: foto

Hej oktober, hej gula löv och mulna skyar. Nu lämnar vi september bakom oss med en återblick på ett urval av instagramflödet. Vilken månad det har varit!
Sommaren gjorde en sista ansats för att hålla sig kvar. Zak var tacksam för det
Jag har fotat min mat nästan hela tiden, för att det kan se så fint ut. Också blir det ännu godare när man lagt upp det fotogeniskt
Hälsat på hos Olivia och Bollis, alltid lika komiskt glada/sura
En dag satte jag mig på mysigaste kaféet Yerba, tog mig en latte macchiato och jobbade. Kaféer är de bästa pluggställena. Fördjupade konversationer i stället för ungdomsbabbel (mentalt är jag en tant ibland), också finns det något prestigefyllt och mystiskt i att sitta där och knappa på sin dator. Förresten, Yerbas toalett är bland det finaste som finns, just saying
Så kom valet och min dag var fullspäckad med valsdelsvolontärande och valvaka på kvällen. Ja, ni vet ju hur det slutade. Inte helt som en hade önskat såklart - men kommunalt blev det framgång i flera områden. Och jag hade en jättefin dag!
Har sett ut lite såhär, brun brun och mera brun
Och en dag åkte bolltröjan på
Förra torsdagen var jag och Jacob i Göteborg och hade det mycket mysigt! Vi fikade på Café Berlin och åt sushi, bland annat. 
Dagen efter klippte jag mig äntligen! Himla nöjd blev jag, det är så skönt med kort hår
Förra heögen åkte vi ner till Skåne för att gå på Äppelmarknaden i Kivik. Äpplen är inget vi har brist på nu kan man ju säga!
Jag och mamma plockade kolossalt mycket kantareller. Ock kolla vad stor den här är!
Som finnemang avslutning på det hela; Bokmässan och ett möte med Elsa Billgren. Jag ska sluta tjata om det nu. Kanske. På ett lite tag i alla fall.
 
Tack och hej september! Du var verkligen... full av överaskningar. En riktig berg och dalbana, händelsemässigt, vädermässigt och känslomässigt. Det var bra att det var så. Men nu behöves en lugn och fin höstmånad med mycket moln och tédrickande.

Elsa och jag (varning för överlyckligt fan)

Kategori: händelser

Inte för att skryta eller så... okej, lite skryter jag gärna. Men kolla här vem jag träffade på Bomässan i söndags
Just det, Elsa Billgren! Kan ni fatta hur nervös jag var? Som jag längtat i flera veckor efter det här ögonblicket. Och det blev lyckat som tur var. Hon sugnerade min bok också tåg vi ett kort. Och jag fick en kram!
Elsa har betytt något så otroligt mycket för mig så det här var riktigt stort. Hennes blogg, personlighet, stil, allt hon har lärt mig om självförtroende och att våga vara sig själv. Jag försökte förmedla detta till henne, förhoppningsvis förstod hon mitt osammanhängande svammel. I alla fall var det en himla mysig och underbar stund. Tack bästa Elsa!
Så, slut på mitt tjatande om detta. Bokmässan, för övrigt, var också förtjusande på alla sätt. Om än varm och utmattande. Visst hade jag velat vara där längre, men på en dag hann vi med det mesta. Lite böcker följde med hem förstås, som Liv Strömqvists nya och en om Raw Food. Himla roligt var det, vad mer ska jag säga? Längtar redan till nästa års mässa.