bullehund.blogg.se

Ingen negativitet

Kategori: ord & tankar

Hejs svejs bloggen. 
Gick upp idag och kände hur negativiteten bara flödade och att usch, den här dagen kommer bli jobbig. Men så blev det faktiskt inte alls. Det blir ju väldigt bra när man har en ny, lång, randig klänning som är jättemysig. När mattelektionen är inställd, och övriga lektioner är allmänt slappa. När man har teater. Och framför allt när man träffar en vän som bor långt bort och som man inte träffat på kanske ett halvår.
En utomordäntligt bra torsdag alltså
Dagens låt: Cashmere Cat - With me

Tankar om fötter på en onsdag

Kategori: ord & tankar

Fötter. Jag tycker om fötter tror jag. Tänk på det, vad fint formade de är ändå - för att inte tala om djurfötter. Jag älskar mitt halsband med fötter som jag fick för ett tag sen. Kroppsdelar som accesoar är något jag kommit att tycka om mycket nu på sistone. Fast inte verkliga kroppsdelar då.
Lite konstigt onsdagssvammel om jag vet inte vad. Ville bara säga hallå
Dagens låt: Kate Bush - Jig of life
 

En rödbetspaj

Kategori: matlagning & goda ting

Rödbetor alltså. Typ det bästa jag vet just nu (ok inte riktigt men nästan). I fredags testade jag den här pajen, och den var så god så jag lagade en till idag! Det är en rödbetspaj med fetaost, timjan och honung, hittad på matbloggen Det gröna skafferiet, som är en av mina favoritmatbloggar för övrigt. Massa goda, vegetariska recept, vill laga typ allt.
Så ja, njut av rödbetor nu när det är säsong. Receptet på pajen hittar ni här

Lov!

Kategori: okategoriserat

Åh, just det ja, jag har lov nu. Hur underbart? Jag hade planerat att verkligen göra detta till ett sportlov, men det ser inte ut att bli så. Ska förstås inte bara sitta inne och uggla hela dagarna. Men det är så mysigt att verkligen kunna sätta sig ner, ta en kopp té och läsa böcker helt ostört. Började idag på Torka aldrig tårar utan handskar. Skäms nästan lite över att inte ha läst den än, när jag har den signerad och allt. Men det har bara inte blivit så helt enkelt. Bra verkar den i alla fall! Har ju redan sett tv-serien, så jag är beredd på gråt kalas.

Alla hjärtan

Kategori: ord & tankar

Alla hjärtans dag! Har sett ut lite så här idag, med en nygammal (alltså second hand) klänning från Monki
Vad man kan göra när man är singel på alla hjärtans dag
Skaffa sin egen dejt vid namnet Ben&Jerry
- Titta på Moulin Rouge och gråta floder
- Läsa den bästa kärleksromanen man vet - alltså Stolthet och Fördom av Jane Austen
- Eller se BBC serien
- Baka en kaka och bjud din familj på
- Eller ät upp den själv
- Titta på alla hjärtans dag avsnitt från din favorit tv serie
- Sitta och sjunga med till musik som gör dig glad
- Skriva hemliga kärleksbrev till någon man tycker om
- Bara släppa alla dåliga tankar om sig själv och fira att man är den man är
Trots att jag är singel och så, så tycker jag om alla hjärtans dag väldigt mycket. För kärlek får man ju även av vänner och man kan känna att kärleken ligger i luften hela dagen vart man än går. Mysigt! Dessutom är det ett ypperligt tillfälle för att äta mycket godsaker, för man kan använda ursäkten att "åh, jag är så ledsen för att jag inte är tillsammans med någon så jag tröstar mig själv med glass". Fast egentligen är man inte så ledsen över det alls. 
Glad alla hjärtans dag!

Lite borta

Kategori: okategoriserat

Hej alla! Jag ville bara titta in här och be om ursäkt för min frånvaro. Det är ju så ibland att man inte har lust att göra någonting. Så är det just nu, har liksom inget kul att skriva om eller göra något så att jag kan senare skriva om det. I stället hittar ni mig hängandes på polyvore, där jag heter bullemops (tack Olivia för att du ledde mig in till denna fina värld), i min underbara mat-board på pinterest eller med huvudet i en bok. Just nu är det Virginia Woolf's klassiker "To the lighthouse" som gäller, tycker mycket om den måste jag säga. 
Men ja, ska försöka hänga här mer! Förhoppningsvis ska det bli lite mer att skriva om nu i fortsättningen.