bullehund.blogg.se

18. Berätta om en ikonisk/historisk person som inspirerar dig

Kategori: musik

18 december, lucka 18 i Emily Dahls  julkalender
Är det inte fantastisk att jag har tagit den här bilden? Den är inte så bra eller så, men att det är jag som har stått i den publiken och sett denna fantastiska person, denna sommaren på Trädgårdsföreningen i Göteborg. Dansat med, sjungit och gråtit tillsammans med henne.
Patti Smith heter hon. Och hon är verkligen historisk. För det första så är hennes musik fantastisk, det var ju hon som "väckte upp punken" brukar man säga, och idag är hon legendarisk inom rockmusiken. Det som är så inspirerande är att hon verkligen tog sig från botten till toppen, eftersom hennes liv var tufft innan hon blev känd. Ett levande bevis på att alla kan lyckas om man bara vill.
Jag älskar henne inte bara för att hennes låtar är sjukt bra och helt magiska, men också för att hon är så engegerad politiskt och kämpar för mänskliga rättigheter. Och just det, hon är dessutom författare också och fotograferar jättebra. Och så vänlig, man vill bara krama henne! Kan hålla på i eveigheter och tjata om hur bra hon är för det finns verkligen inga gränser för Patti Smith!
Favoritlåt: Dancing Barefoot

Kommentarer


Kommentera inlägget här: