bullehund.blogg.se

En regnig fredag med mycket irrande

Kategori: dagar som går

Vädret idag alltså. Usch och fy, massa regn och blåst så man nästan blåser omkull. Och jag såg att nästa vecka skulle det snöa, nej nej nej!
I alla fall, jag och Olivia trotsade regnet och åkte in till Göteborg på eftermiddagen. Vi skulle gå på konstutställningen Period Pieces på Urban Artroom. Det var lättare sagt än gjort. För först stod vi vid spårvagnshållplatsen och bara irrade runt en stund. När vi väl gick på en spårvagn så visade den sig gå åt fel håll. Så där åkte vi, långt dessutom innan vi kunde byta. Väl framme vid korsvägen så skulle vi ju hitta rätt gata också, blev lite obligatoriskt irrande där med. Så vägen till utställningen tog kanske en halvtimme längre än vad den hade behövt...
Period Pieces är en utställning om mens och den tabun som finns kring det i samhället. Vissa verk var till och med skapade med mensblod. Jag tycker att utställningen var bra och väckte mycket tankar. Vi måste släppa våra fördomar och rädsla för mens, det är ju helt naturligt! Dock var utställningen rätt så liten, som man kanske kan förstå eftersom det inte är någon större förening, men det var ju lite synd att det tog slut så snabbt när det tagit sådan tid att ta sig dit (fast det var ju i och för sig vi som var klantiga). Efteråt fortsatte diskussionen länge dock. Jag tycker ni ska se den om ni har vägarna förbi! Går hela mars och gullig hund fanns där också.
Innan vi tog tåget hem igen så tog vi en sväng förbi Monki och Starbucks för kaffe/varm choklad. Och jag köpte det efterlängtade mobilskalet!
Älskar det så mycket. 
Dagens låt: MØ - Maiden

Kommentarer


Kommentera inlägget här: