bullehund.blogg.se

Powerful ladies

Kategori: sånt jag köpt

Vissa dagar kommer man hem och bara är trött, orkar inte göra mer än att möjligtvis bläddra i tidningar även fast solen skiner där ute, den ropar kom ut men man bara no thanks. När jag säger vissa dagar menar jag väl egentligen de flesta dagar. Förbaskat vad du sliter, skolan!
 
Men vad bra att jag har ett tips på en grym tidning för trötta dagar, eller för vilka dagar som helst för den delen. Allt om historias nya specialnummer handlar bara om MÄKTIGA KVINNOR.
 
Varför är det intressant att fokusera på kvinnliga regenter? Dels blir det intressant eftersom de, oavsett vad man tycker om deras handlingar, alla behövt gå igenom en särskild kamp för att som kvinnor ta plats. Det är alltså väldigt starka individer det handlar om. Dessutom är det viktigt med ett sådant fokus för att bevisa för alla som tror att kvinnor inte kan vara ledare eller inte har gjort något viktigt i historien att det finns minsann mängder av kvinnor som inte hamnat i historieböckerna, men som gjort stor skillnad - och förtjänar en plats. 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: