bullehund.blogg.se

USA del 3: Park och världsbästa mataffären

Kategori: resa

Sista dagen i New York var jag väldigt duktig måste jag ändå påstå, för jag och pappa masade oss upp lite tidigare än de andra på morgonen och gav oss ut på en joggingtur i Central Park! Det var lite segt eftersom man var så trött i benen efter de tidigare dagarna, men det var ett kul ställe att jogga på. Den tiden på dagen var det dessutom många som rastade sina hundar. 
Efter sista hoellfrukosten begav sig hela familjen till Central Park. Vi satte oss på en klippa och fikade. På vägen dit hade vi köpt kända cupcakes från Magnolia Bakery. Goda var de.
Sen så strosade vi runt i den fina parken
Blommande träd
Här, mina kära läsare, ska ni få beskåda något otroligt
En sjö, men ingen vanlig sjö! Detta var nämligen, tro det eller ej, den sjö som lilla musen Stewart Little, i filmen med samma namn, åkte båt i. Visst är det otroligt! Nästan så man blev lite starstruck
En sak som jag hade velat göra men som vi inte gjorde, är att hra en sån där båt som man paddlar i med fötterna. Det verkar så roligt
Den lördagen hade värmen kommit tillbaka till New York och då satt det fint att spendera dageb i parken i stället för att trängas bland en massa turister inne i stan. När vi lämnade staden kändes det dock lite sorgligt för vi hade en väldig fin tid i New York. Och det finns sååå mycket kvar att se av staden. Kommer absolut åka tillbaka nån gång. Om ni åker dit så är mitt tips att ni ska gå så mycket som möjligt, för det är då man verkligen kan uppleva alla sidor av staden.
Framåt kvällen tog vi ett tåg därifrån och det var rätt kaotiskt. Det tidigare tåget hade blivit inställt, så de som skulle med det fick åka med detta. Alla trängdes för att komma på så snabbt som möjligt och vi kunde inte sitta bredvid varandra den största delen av resan, vilket var lite tråkigt. Annars en bekväm resa och vid nio anlände vi i.... Washington D.C!
I hotellreceptionen frågade vi efter en bra mataffär att gå till när vi kom dit, och då föreslog de Trader Joe's som låg tvärs över gatan. Ovetande om vad som väntade gick vi dit och jisses... det var som att komma till mataffärs-himlen. Massa organiskt, ekologiska, vegetariska, veganska varor i fin kvalité och allt var BILLIGT! Jag fick ångest för att vi inte kunde handla mer än för tre dagar, fanns så mycket fint. Vi köpte bland annat jättegoda sötpotatischips och linssoppa som vi åt till middag. Ville flytta in i den butiken alltså.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: