bullehund.blogg.se

Prideparaden 2014

Kategori: ord & tankar

Pride är alltid en tid av glädje, en vecka av frihet och trygghet. En trygghet som man inte har annars. Att få vara öppen med vem man är och vem man älskar utan att gå rädd. En kärlek som betsraffas med dödstraff i flera länder och skuggas över i andra. 
Det har alltid varit målet med Pride att stoppa hatet mot HBTQ-personer. En kamp som kan kännas helt hopplös när läroböckerna i skolan fortafarande exkluderar allt som inte är heterosexualitet. I ett Europa där EU parlamentet fylls av fler och fler som vill dra in mänskliga rättighter. Det känns som att vi bara fortsätter falla.
Idag sken solen starkt på oss. Solskenet blandades av regn som bildade en regnbåge utan gränser. Göteborg fylldes av tusentals människor som tror på att kärleken vinner över hatet. Fler än någonsin. Högljuddare än någonsin. Förändringen låg i luften och jag kände den, den har kommit. Tiden då vi inte längre tänker tolerera diskrimineringen. Det har alltid varit målet och trots att det blir svårare så börjar fler och fler sluta upp. Jag tror på oss. Jag tror att vi till slut kommer vinna, i alla fall gjorde vi det idag och alla de människor som var där tror också på en bättre framtid. Soraya Post, som var där och nu ska till EU parlamentet som första representant för ett feministiskt parti någonsin, är ett tydligt bevis på att vi kan göra förändring om vi vill. Det är nu det händer.
Var stolt över dig själv

Kommentarer


Kommentera inlägget här: