bullehund.blogg.se

USA del 5: Massa sol och flygplatsdrama

Kategori: resa

Tänk att det bara var 2 veckor sen vi var iväg, oj oj oj. Nu kommer sista delen om vår USA resa.
Måndag den tjugoförsta april var vår sista heldag i Washington. Vi ville bara ta det lugnt den dagen eftersom vi var så trötta.
Det var en väldigt varm dag, ungefär 20 grader eller mer var det ute med skinande sol, och vi åkte första till Arlington kyrkogården. Det är en kyrkogård för soldater som dött i krig. Som ni förstår var det alltså oändligt mycket gravstenar, vilket var rätt sorgligt men det var i alla fall en väldigt fin kyrkogård. Även presidenter var begravna där, som Abraham Lincon och hans familj.
Det var så fantastiskt fina träd som blomstrade
Körsbärsträd
När vi vandrat klart där åkte vi vidare till Alexandria, som är Washingtons motsvarighet till Gamla Stan kan man säga. 
Jättemysigt var det där, och väldigt lugnt. En fin affärsgata med små mysiga butiker, som ledde ner till havet där vi satte oss och åt glass.
Ben & Jerry's! <3
Klart man ska äta det när man är i USA
Efter en kort visit där delade vi upp oss. Jag och mamma åkte hem och chillade lite på hotellet, och sedan gick vi till Georgetown
Vårt hotell låg bara en bro därifrån. Det var också ett väldigt mysigt område med mycket shopping, jag köpte bland annat en klänning och en ny dagbok där. Alla som studerar hänger där. Vi tyckte det var skönt att bara ta det lugnt och sakta gå längs upp för gatan och kolla i butiker. 
Solen stog högt och jag var solbränd som bara den. Alldeles röd i ansiktet och på axlarna. Men det var härligt ändå förstås!
När de pappa och Jacob kom tillbaka åt vi middag. Crabcakes, som var väldigt goda!
Trött och solbränd (därav svartvitt)
Det blev kväll och vi gick lite till, och sen hem till hotellet för en sista gång.
På tisdagen var det dags att åka hem. Men det var inte förrens på eftermiddagen så vi gick genom Georgetown igen, fast nere vid havet.
Sista lunchen blev ciabatta (?) med massa goda grönsaker
Pappa gick till sin efterlängtade vinylbutik som tydligen var faaantastisk, jag önskar jag också var så insatt i vinylskivor men då hade det behövts att man kunde spela dem också. Jag och Jacob tittade i en stor pappersbutik som hade massa roliga kort och fina grejer så länge. Sen var det dags att åka hem!
Det ni gick inte så bra som vi hade hoppats. Den 7 timmars långa resan till London var evighetslång. Man borde sovit men det gick verkligen inte. När vi landade på Heathrow kändes det som att klockan var ett på natten, men den var halv sju på morgonen. Vi hade en timme på oss innan nästa plan gick. Det kom en massa hinder på vägen till terminalen - som knökfulkla tåg som vi inte kom på och i säkerhetskontrollen, med tio minuter på oss innan påstigning till planet stängde, var det som om världen var emot oss. Någons väska stoppade upp hele röntgenmaskinen, personen innan oss stod och argumenterade om en NJURE som skulle med, och mammas väska blev genomsökt (inget olagligt låg i förstås). Med fem minuter kvar ropade de ut i högtalarna vårt namn och jag fick ensam springa som en galning - det kändes som att jag var med i en film - för att be planet vänta på oss. Och vi hann! Nu efteråt är det rätt roligt att tänka på.
There you have it! Känner att jag skrivit väldigt mycket, men det var så mycket vi gjorde. Hoppas det var kul att läsa, för det var verkligen en spännande resa.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: