bullehund.blogg.se

Berlin, onsdag

Kategori: resa

Idag ska vi ta det lugnt och bara vara, som ju alltid varit planen men inte riktigt följts. Vi tar tunnelbanan till Sophienstrasse för ett sista besök på Barcomi's Deli. Det var helt enkelt så bra.
Jag tar hemmagjord granola med mjölk och färsk frukt, delar på en bagel med mamma och en kaffe latte. Allt är underbart gott och jag kan verkligen rekommendera ett besök om ni ska till Berlin någon gång! De har, förutom frukost och kakor, även lunch och take away.
Planen är att ta mysiga promenader för att se det gamla, fina Berlin. På Sofienstrasse och hela Rosenthalerstrasse gömmer sig vackra innergårdar och butiker. Man kan säga att vi kommer in i det rätta shoppinghumöret. Jag köper ett par jeans för det första (det ska ni veta hör till ovanligheterna). 
Roligt tycker jag även är cupcake och godisbutiken Katjes på Rosenthalerstrasse, som säljer sina 100% djurfria produkter för en billig peng. Klart en slår på stort och köper ett litet lager gulligt godis. Vem kan låta bli de gulliga grisarna och kaninerna, som man kan njuta av utan att djur ska behöva sätta livet till? Super!
Vi tar tunnelbanan till Heinrich Heine-strasse och vandrar därifrån upp mot Alexanderplatz. På vägen ser vi gamla byggnader, kyrkor, fina promenader längs vattnet och en klosterruin från 1200-talet. Ruinen är som en stillsam tillflyktsort mitt i staden, en sådan kontrast till det turisttäta Alexanderplatz vi sedan kommer till.
"A burrito a day keeps the burger away"
Bort från folkvimlet, mot burritos på restaurangen Dolores på Rosa-Luxemburgstrasse. Det är en riktig höjdare - för ett bra pris får man maffiga, smakrika burritos. Vi tar veganska båda två, fyllda med bland annat bönor, grönsaker och guacamole. Man blir proppmätt.
Efter ett besök i det pittoreska, men ack så turistifierade området Nicolaiviertel återvänder vi till hotellet för en kopp té i trädgården, mörkret till trots. På kvällen har vi bokat ett bord på poulära Katz Orange, som ligger tjusigt belagt i en innergård på Bergstrasse.
Det kryllar av folk och vi får ett bord med soffplats. Den är onekligen skön att sitta i, men man sjunker ner och jag blir plötsligt tio centimeter kortare. Menyn är fancy, kan man säga, full av spännande kreationer. jag tar en löktarte med avokado, tomat-och dadelsallad. Mamma tar någon fisk med pumpa. Det låter kanske inte så märkvärdigt, men smakerna är magiskt goda. Jag får även testa saurkraut för första gången - jättegott! 
Restaurangen får MVG för maten, men servicen kan vara bättre. Vi känner oss lite bortglömda och får vänta länge på att betala. Men, trots det - en perfekt avslutning på vr lilla mor-och dotter resa!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: