bullehund.blogg.se

Berlin, söndag

Kategori: resa

Just det, Berlin är det jag och mamma har varit i (från söndagen förra veckan, fram till i torsdags) och varje dag har jag skrivit om resans gång. Så nu tar jag en dag i taget. Enjoy!
-
Tiden har flyttats tillbaka en timme, men det tär fortfarande på krafterna att dela centralstationen med bakfulla malmöbor klockan sex på morgonen. Vi kommer i god tid till tåget i Köpenhamn och allt tycks gå som en dans - tills vi tar våra platser och konstaterar att det känns ovanligt grått. Kanske beror det på det faktum att vi inte har ett fönster. Det finns inget att göra åt det och besvikelsen är omöjlig att mota bort. Men jag och mamma får en fin resa ändå, och när tåget töms i Hamburg tar vi oss en fönsterplats för att den sista sträckan förundras över de platta åkrarna och nakna träden.
Klockan kvart i tre är vi framme i Berlin. Efter en stunds obligatoriskt irrande på stationen når vi till slut Honigmond Garden Hotel i helt skick. En katt vilar småirriterat på en fåtölj i receptionen. Vi leds in till de snedvridna trapporna, förbi slitna träväggar och gigantiska stolar. Rummet vi får har knarrig trägolv, snirkliga sänggavlar, utsikt över trädgården och en enorm spegel med guldfärgade detaljer. 
Tågresor sliter på orken, men vi ger oss ändå nästan genast ut för att möta den nya staden. gatorna är ovanligt mörka och tomma, och nog beror det på dagen och vädret, tänker vi. Vi går och går för att slutligen mötas av att den veganska topprestaurangen jag sett ut, Lucky Leek, håller stängt just den hör veckan. 
Så hamnar vi i den situationen man fruktar mest, nör man är vrålhungrig och utan restaurang. Med en guidebok till hands lyckas vi till slut hitta rätt. Vi hamnar på den italienska restaurangen Hartweizen. Lokalen är varm och öppen, med en rustik och trevlig känsla, och de serverar oss båda makalöst god pasta. 
Tack och lov för det, säger vi, sen bara raka spåret hem och sömn.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: