bullehund.blogg.se

Oslo, lördag 16/7

Kategori: resa

Jag vaknar tidigt. Likt alltid är jag ivrig för att göra saker, vilket inte uppskattas av alla i familjen. Sorry.

På hotellet serveras en i princip helt igenom ekologisk frukost. Upplagd i färgglad keramik finns yoghurt av olika slag, hemmagjord müsli, marmelad, grönsaker och frukt. I korgar ligger bröd, som kan tas med ostar och lokalt kött, samt rinnigt löskokta ägg. En kopp té till det och en får sig en lysande frukost.

Efter en lugn start på morgonen tar vi bussen till Bygdøya, där Kon-Tiki museet ligger. Det berättar den fartfyllda historien om utforskaren Thor Heyerdahl och hans resor på havet. Ja, det var spännande faktiskt! När vi ändå är i närheten tar vi oss även en titt på de kända vikingaskeppen en bit bort.
                
Bussen rullar tillbaka in till den centrala smeten. Nu har regnet börjat droppa, skyarna fylls av paraplyer. Så kommer det fortsätta. Mer och mer faller ner, hela dagen.

Som undflykt från skyfallen svänger vi in till en liten innergård. Där ligger Bare Jazz. Skivbutik på nedervåningen, litet, levande kafé på övervåningen där de mjuka jazztonerna strömmar ur högtalarna. Fika vid ett litet fönster och regnet känns avlägset. 

Det är vad vi behöver för att ta oss ut igen. Lite kikandes i butiker kring Karl Johans gate med matchande paraplyer på axlarna. När vi är nöjda, eller snarare trötta på vimlet, går de andra till hotellet medan jag och pappa trotsar skurarna lite till. Vi åker ut till Vigelandsparken, men den historien får ni i ett annat inlägg!
-
På vägen hem till hotellet piskar det på och väl framme är vi två dränkta katter. Då är det skönt att mysa med té och att skriva ett tag innan det blir dags för middag.
Det är uppehåll på vägen dit, men försiktigt börjar det droppa igen när vi når dörren till Fjord. Lagom litet med mörkblåa väggar och lustig belysning i taket. Här är det flera rätter som gäller. 
           
Det första vi tar är varsitt ostron, vilket är en ny upplevelse för mig. De smakar verkligen hav. Fantastiskt gott? Nja, men spännande. Efter ostronen följer tre fiskrätter. Jag är ingen matkritiker, så vad ska jag säga mer än att det var friskt och väldigt gott med många, spännande smaker. Plus i kanten för att det enkelt gick att få maten laktosfri! Det gillar vi.
-
Och med det tar lördagen farväl. 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: