bullehund.blogg.se

Två dagar i Rom

Kategori: resa

Två veckor tillbaka och atmosfären var behagligt varm. Vi pratar inte sju grader i solen, utan runt tjugo grader i en behaglig sol som skymtade fram bland de lätta molnen. Till Rom hade hösten inte kommit och benen kunde vara bara. 
Två hela dagar var jag där, i en stad så full av historia att det är svårt att greppa. Att kunna gå en promenad och plötsligt hamna mitt i tusentals år gamla ruiner hör väl annars till det väldigt ovanliga. Vi såg Colosseum och ruiner av storslagna palats, det är underligt att de lyckats bevara dem så pass väl. Underligt att kunna känna sig lite som Asterix i en serietidning. 
Vi gick genom torg som sålde grönsaker och förbi statyer, fontäner, gamla byggnader. Ett av mina bästa minnen är att hamna i lite lugnare bostadskvarter och kunna se rakt in i ateljéer där de jobbade med exempelvis tavelramar eller skjortor, att se en liten grönsakslastad minibil susa förbi till en lokal butik. Den andra dagen besökte vi Vatikanstaten. S:t Peterskyrkan som är obeskrivligt stor och utsmyckad av statyer, vackra väggar och solljus som strömmar vackert in genom fönster. Också Vatikanmuseet med de många, många föremål och rum som samlats på, och framför allt det extraordinära Sixtinska Kapellet. Där såg man hur allas ögon spärrades upp, riktade mot det målade taket. 
-
Det var en kort sammanfattning av en stor stad.

Kommentarer

  • ISA säger:

    Underbar stad det där! härligt med lite värme <3

    Svar: Ja verkligen!!
    Hannah

    2015-11-13 | 19:33:04
    Bloggadress: http://isabyl.devote.se

Kommentera inlägget här: